top of page

Büyükkarıştıran’a ikinci itiraz!

“Vesayet altında olanların oy kullandığı iddiası”

31 Mart seçimleri sonrası Büyükkarıştıran’da seçimlere CHP tarafından itiraz edilirken, yeniden sayılan oylarda DSP adayı Hakan Karaman 2 oy farkla yine önde çıkmıştı. CHP heyeti, bu kez vesayet altında olan kişilerin oy kullandığının tespit edildiği iddiası üzerine yeniden İlçe Seçim Kuruluna itiraz dilekçesi verdi.

Büyükkarıştıran CHP Belediye Başkan Adayı Ertuğrul Çamlıca adına Avukat Emrah Arslan tarafından yapılan basın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“31.03.2024 tarihinde yapılan yerel seçimlerde CHP Büyükkarıştıran Belediye Başkan Adayı Ertuğrul Çamlıca 2 oy ile Büyükkarıştıran Belediye Başkanlığı seçimini kaybetmiş gözükmektedir ancak partimizce ve adayımızca yapılan incelemelerde kısıtlı ve\veya vesayet altında olan kişilerin ( en az 2 kişi) oy kullandığı tespit edilmiştir. Bu hususta itirazlarımız tekrar Lüleburgaz İlçe Seçim Kuruluna yapılmıştır.”  

“HAK YEMEYİZ HAKKIMIZI DA YEDİRMEYİZ”

Yapılan açıklamada, “Hak yemeyiz ancak hakkımızı da yedirmeyiz anlayışı ile gerçek iradenin tecelli etmesi için mücadele etmekteyiz” ifadeleri yer alırken, “Kısıtlı ve raporlu şahısların nasıl ve ne şekilde oy kullandığını bilmemekteyiz ancak Sulh Hukuk Mahkemesinin kararları ile kısıtlanmış şahısların kullandığı oylar ile seçim sonucu etkilenmiştir. Tam Kanunsuzluk olarak karşımızda duran bu durum daha önce iptal edilen Yalova seçimleri ile aynı şekildedir. Savcılık nezdinde de ayrıca şikayet hakkımızı kullanmış bulunmaktayız. Sizlerin oylarına sahip çıkıp, mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz” denildi.

1.485 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page