top of page

Azmiyle engel tanımadı!

“Görme engelli Elif Simay’dan büyük başarı”

Doğuştan görme engelli olan 16 yaşındaki Elif Simay Kerkenez, azmi, inancı ve başarısıyla Lüleburgaz’ın gururu oldu. Lüleburgaz İlçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü tarafından duyurulan Diyanet İşleri Başkanlığı Türkiye Geneli Umre Ödüllü Bilgi Yarışması’nda lise kategorisinde ilçe birincisi olan Elif Simay, örnek mücadelesiyle dikkat çekti.

Lüleburgaz 10. sınıf İmam Hatip Anadolu Lisesi öğrencisi olan Elif Simay Kerkenez, hafız olma hayaliyle çıktığı yolda kararlılıkla ilerliyor.

Doğuştan görme engelli olmasına rağmen eğitim hayatından ve hedeflerinden vazgeçmeyen Elif Simay, çalışkanlığıyla çevresindekilere de ilham oluyor. Katıldığı yarışmada elde ettiği ilçe birinciliği, hem okulunda hem de Lüleburgaz’da büyük sevinç yarattı.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen Türkiye Geneli Umre Ödüllü Bilgi Yarışması’nın sonuçlarının açıklanmasının ardından Lüleburgaz’dan birçok öğrencinin derece elde etmesi dikkat çekerken, özellikle Elif Simay Kerkenez’in başarısı takdir topladı.

Yarışmada derece elde eden diğer öğrenciler herhangi bir engel yaşamadan eğitim hayatlarını sürdürürken, doğuştan görme engelli olan Elif Simay Kerkenez’in gösterdiği başarı ayrı bir anlam taşıdı. Zorluklara rağmen yılmadan çalışan Elif Simay, azmi ve kararlılığıyla yarışmanın en dikkat çeken isimlerinden biri oldu.

Lüleburgaz İlçe Müftüsü Sabri Demir Elif Simay’ın başarısı hakkında, ”Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından Türkiye genelinde düzenlenen Umre Ödüllü Bilgi Yarışması’nda Lüleburgazlı öğrencimiz Elif Simay Kerkenez ilçemize büyük bir gurur yaşatarak birinci olmuştur. Görme engelli olmasına rağmen azmi, gayreti ve kararlılığıyla önemli bir başarıya imza atan öğrencimizi gönülden tebrik ediyorum.

Elif Simay evladımızın göstermiş olduğu bu başarı; engellerin azim ve inanç karşısında aşılabileceğinin en güzel örneklerinden biridir. Gençlerimizin böylesine anlamlı yarışmalarda elde ettiği dereceler bizleri son derece mutlu etmektedir.

Bu vesileyle kıymetli öğrencimizi, ailesini ve emeği geçen hocalarımızı tebrik ediyor; başarılarının artarak devam etmesini Yüce Rabbimden niyaz ediyorum.” sözlerini kaydetti.

bottom of page