Atletikspor’dan Türkiye başarısı
- Tevfik İŞÇİ

- 4 saat önce
- 1 dakikada okunur
U-16 Türkiye Şampiyonası’nda 139 takım arasından sıyrılan Lüleburgaz Atletikspor, son 12 takım arasına kalarak büyük bir başarıya imza attı. Temsilcimiz, oynadığı mücadeleci futbolla takdir topladı.

U-16 Türkiye Şampiyonası, Türkiye genelinde 139 takımın katılımıyla başlayan 1. kademe müsabakalarıyla yer aldı.
Kırklareli’ni temsil eden Lüleburgaz Atletikspor, Edirne’de oynanan ilk kademe karşılaşmalarını şampiyon olarak tamamlayarak Türkiye genelinde son 24 takım arasına kalmayı başardı.
İkinci etap müsabakalarında 24 takım, dört farklı grup merkezinde son 4’e kalabilmek için sahaya çıktı. Lüleburgaz Atletikspor, Balıkesir grup merkezinde İstanbul, Bursa, Manisa, Denizli ve Eskişehir il şampiyonlarının yer aldığı zorlu grupta mücadele etti.
Temsilcimiz, ilk maçında İstanbul temsilcisi Örnek Gençler Spor’u 1-0 mağlup ederek grup yarı finaline yükseldi ve Eskişehir DSİ Bentspor ile eşleşti. Bu sonuçla Türkiye genelinde son 12 takım arasına kalmayı başaran ekip, ortaya koyduğu performansla spor otoritelerinin takdirini kazandı.
Grup yarı finalinde Eskişehir temsilcisi karşısında sahaya çıkan Lüleburgaz ekibi, erken dakikalarda yediği golle 1-0 geriye düştü. Maç boyunca birçok gol pozisyonuna giren temsilcimiz, fırsatları değerlendiremeyince sahadan mağlup ayrıldı ve son 4’e kalma şansını kaybetti.
Buna rağmen Lüleburgaz Atletikspor, Türkiye genelinde 139 takım arasından son 12 takım arasına kalarak önemli bir başarıya imza attı.
Kulüp tarafından yapılan açıklamada, süreç boyunca genç sporculara destek veren Lüleburgaz 1922 Spor ve Lüleburgaz Yıldırımspor’a teşekkür edildi.
Açıklamada ayrıca önümüzdeki haftalarda düzenlenecek U-18 Türkiye Şampiyonası’nda bölgemizi Lüleburgazspor’un temsil edeceği belirtilerek, 2008 ve 2009 doğumlu sporcuların katkısıyla güçlü bir kadro oluşturulduğu ve önemli başarıların beklendiği ifade edildi.
Kulüp, “Kendi insanına güvenmeyen toplumlar asla muvaffak olamaz” anlayışıyla çalışmalarını sürdürdüklerini vurgulayarak, tüm sporculara başarılar diledi.


