top of page
Yazarın fotoğrafıgorunumhaber

Atasözleri dile geldi!


“60’dan fazla atasözünü somutlaştırdılar”

Lüleburgaz Ramazan Yaman İlkokulu’nda, ‘Deyimler ve Atasözleri Dile Geldi’ sergisi düzenlendi. Okul Müdürü Gürsel Özdemir; “Deyimler ve Atasözleri Dile geldi’ sergisi ile öğrencilerimiz sadece sözleri okumakla ve yazmakla kalmıyor hem anlamlarını öğreniyor hem de görsel olarak gözlerinde canlanıyor” dedi.


Lüleburgaz Ramazan Yaman İlkokulu’nda, ‘Deyimler ve Atasözleri Dile Geldi’ sergisi düzenlendi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ‘Dilimizin Zenginlikleri’ projesi kapsamında okulun 4. Sınıf öğrencileri atasözleri ve deyimleri somut hale getirdi.

Yapılan sergi ile öğrencilerin atasözlerini ve deyimlerini akıllarında canlandırmak için ve unutmamaları için yapıldığı kaydedildi.

Öğrenciler, resmini çizerek ve maketlerini yaparak sözleri gözle görülür ve elle tutulur hale getirdi.

27 Şubat günü Ramazan Yaman İlkokulu’nun Çok Amaçlı Salonu’nda saat 10:30’da açılan sergiye Lüleburgaz Kaymakamı Salih Yüce, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cihan Erdem, Şube Müdürü Mustafa Taştekin, Okul Müdürü Gürsel Özdemir ve öğretmenler ile veliler katıldı.

Ramazan Yaman İlkokulu Müdürü Gürsel Özdemir, 4. Sınıf öğrencilerinin hazırlamış olduğu 60’dan fazla eserin sergilendiğini belirtti.


SÖZLER SOMUTLAŞTI

Özdemir; “Milli Eğitim Bakanlığı’mızın ‘Dilimizin Zenginlikleri’ projesi kapsamında yüzlerce, binlerce yıldır süre gelen atasözlerimizi ve deyimlerimizi canlandırdık. ‘Deyimler ve Atasözleri Dile geldi’ sergisi ile öğrencilerimiz sadece sözleri okumakla ve yazmakla kalmıyor hem anlamlarını öğreniyor hem de görsel olarak gözlerinde canlanıyor. Çocuklarımız bir şekilde ellerinden geldiğince canlandırmaya çalıştı. Resim ve maketler ile çokta güzel bir sergi oldu. Öğrencilerimizin bu proje ile yorumlama kabiliyeti gelişiyor. Hedefimiz tamamı ile çocukların hayallerini biraz daha genişletebilmek ve hayal güçlerine katkı sağlamak” dedi.

Özdemir, sergide emeği geçen başta 4/A Sınıf Öğretmeni Özlem Akınç’a, 4/B Sınıf Öğretmeni Sibel Şenyeğit’e, 4/C Sınıf Öğretmeni İfakat Özen’e, olmak üzere tüm öğretmen ve velilere teşekkür etti.

294 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Σχόλια


bottom of page