top of page

Asırlık gelenek bugün!

4 ayrı sokakta şeker toplanacak

Pınarhisar’ın Sütlüce Köyü’nde her arife gününde yapılan asırlık Balkan Geleneği olan Şeker ve Kulaç Şenliği bugün saat 15:00’da Sütlüce Köyü’nde yapılacak. Köyde her yıl arife günlerinde yapılan etkinlikte çocuklara uzun kuyruklar şeklinde sıraya dizilerek vatandaşların sepetlerine bıraktıkları şeker, çikolata, tatlı gibi yiyecekleri topluyor.

Pınarhisar’ın Sütlüce Köyü’nde her arife günü çocuklar, asırlardır yaşatılan Balkan bayram geleneği ‘sepetle şeker toplama’ etkinliğine katılacak.

Sütlüce Köyü’nde yapılan Şeker ve Kulaç Şenliği bu sene saat 15:00’da yapılacak.


Köyde her yıl arife günlerinde yapılan etkinlikte çocuklara uzun kuyruklar şeklinde sıraya dizilerek vatandaşların sepetlerine bıraktıkları şeker, çikolata, tatlı gibi yiyecekleri topluyor.

Şeker ve Kulaç Şenliği dolayısıyla köyden, çevreden ve diğer şehirlere yaşayan binlerce vatandaş Sütlüce Köyü’nde toplanarak etkinliğe katılım sağlıyor.

Her yıl olduğu gibi köyde toplanan çocuk ve yetişkin sayısında artış olması bekleniyor.

Şeker ve Kulaç Şenliği’nde sırasıyla Deli Ayşe Sokak, Karşıyaka, Acıpıtırak Sokak ve Tonka Sokak’ta şeker toplanacak.

Pınarhisar Sütlüce Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İdris Bulgurcu, asırlık Balkan Geleneği ’ne herkesi davet etti.

Bulgurcu; “Şenliğimizde amacımız çocuklarımızı sevindirmek olduğuna göre katılan herkesi şeker dağıtmaya davet ediyoruz. Şeker dağıtımının yapıldığı sokaklara araba ile girmek yasaktır. Aynı gün iftar yemeği nedeniyle düğün salonu ve önü trafiğe kapalı olacaktır. Yan yana sıra olmaya özen gösterelim küçük çocuklarımızın en önde olmasını sağlayalım” dedi.

698 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page