Arsa oyunu meclis gündeminde!
- Tevfik İŞÇİ
- 1 gün önce
- 1 dakikada okunur
Kırklareli İl Genel Meclisinin haziran ayı toplantıları sürüyor. İl Genel Meclisi’nin önceki gün gerçekleşen toplantısında gazetemizde daha önce gündeme getirdiğimiz, köylerde tarla vasfındaki taşınmazların, emlakçılar tarafından tel örgüyle çevrilerek arsa gibi gösterilip hisse satışı yapıldığı iddiaları ele alındı.


Kırklareli İl Genel Meclisinin haziran ayı toplantıları sürerken, önceki gün gerçekleşen toplantı, Yeşim Girgin başkanlığında 8 gündem maddesinin görüşülmesiyle devam etti.
Toplantıda, Lüleburgaz ilçesindeki bazı köylerde tarla vasfındaki taşınmazların, emlakçılar tarafından tel örgüyle çevrilerek arsa gibi gösterilip hisse satışı yapıldığı iddiaları ele alındı.
Gazetemizde de yer verdiğimiz, İl Genel Meclis Üyesi Saygun Ersin’in de yazılı önerge ile meclise taşıdığı ve muhtarlarca tespit edilip İl Özel İdaresine bildirilen bu durumun, izinsiz tarım dışı kullanım kapsamında değerlendirilmesi gerektiği belirtildi.
Toplantıda konuşan CHP Grup Başkanı Volkan Ertan, söz konusu uygulamanın yalnızca Lüleburgaz’la sınırlı kalmadığını, diğer ilçe ve köylerde de benzer durumların yaşandığını ifade etti.
Trakya’nın son yıllarda, özellikle depremlerin ardından, yoğun göç aldığını belirten Ertan, şehir dışından gelen vatandaşların, tel örgüyle çevrili tarım arazilerini arsa sanarak mağdur olduğunu dile getirdi.
“Bu durum bölgemiz için ilerleyen yıllarda ciddi sorunlara yol açacaktır,” diyen Ertan, ilgili komisyonlar ve idarenin bir an önce çalışma başlatması gerektiğini vurguladı.
AK Parti Grup Başkanı Hicret Şamil Karasu da konuya ilişkin derhal çalışma yürütülmesi gerektiğini belirtti.
Comments