top of page

“Arkadaşların ehliyeti var mı?”

 Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Lüleburgaz İlçe Başkanı Ayhan Demirelli, trafik kavgasında bir kişinin hayatını kaybetmesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Demirelli, “Bilgi, becerisi olmayan arkadaşların trafik komisyonunda olması kötü bir durum. Bu konuda biz de soruyoruz; arkadaşların ehliyeti var mı?” diye konuştu.

Haber Merkezi

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Lüleburgaz İlçe Başkanı Ayhan Demirelli, trafik tartışması sonucu 1 kişinin hayatını kaybetmesi ile ilgili Lüleburgaz’daki yön tabelalarını eleştirerek açıklamalarda bulundu.

Demirelli, belediye meclis üyelerine ehliyetleri var mı diye sorarken, ehliyetin sadece belge olarak değil işinin ehli olmak olduğunu da aktardı.

Partisinin, trafik ile ilgili planları olduğunu aktaran Demirelli, planların değerlendirilmediğini de dile getirdi.

“ARKADAŞLARIN EHLİYETİ VAR MI?”

Mahalle aralarında yön tabelasının olmaması gerektiğini belirten Demirelli; “Maalesef çok talihsiz bir şekilde cinayetle biten bir olay yaşandı. Bunun ana nedeni tek yön tartışması ile başladı. Daha önce bizde, vatandaşlarda defalarca belediyeyi uyardı, tek yönün mahalle aralarında olmaması gerektiğini. belediyemizin, encümen üyelerinden trafik komisyonunda bulunan arkadaşların işinin ehli olmadığını biliyoruz. Bu arkadaşlarımız trafik komisyonunda yer almaktadırlar. Bilgi, becerisi olmayan arkadaşların trafik komisyonunda olması kötü bir durum. Bu konuda biz de soruyoruz; arkadaşların ehliyeti var mı? Bahsettiğimiz ehliyet sadece belge olan değil işinin ehli anlamında olanı da kapsıyor. Bu olaylar daha devam edecek. Çok gereksiz tabelalar konulmuş, insanlar kendi evlerine gidemiyorlar, taksiye bindiğimiz zaman ters yön diye yolu daha da uzatıp ekonomik anlamda zorluk çıkıyor ve tartışma da yaşanabiliyor” dedi.

“AKICILIĞI ÇÖZMEK ZORUNDALAR”

Trafikte aksamlar olduğunu belirten Demirelli; “Olayın olduğu yerde zaten çift yön olması gerekiyor. Kaldırımların bu kadar geniş olmaması gereken yerlerde yaşıyoruz. Kaldırımların geniş olması çok yer kaplıyor. Bana göre bu kaldırımların daraltılması lazım. Trafiklerin de daha akıcı olması lazım. Tek yön olunca bu trafik akmaz, sorun çıkarır. Biz trafiği kendi kendimize kapatıyoruz. Bu uygulama birçok şeye sebebiyet veriyor. Trafiğin akmamasına, maalesef bu talihsiz durumların olmasına, tek yön olmasına rağmen her yerde banketler konulmuş. Emniyet ya da belediyemiz bunu böyle yapma zorunluluğunu da anlıyoruz. Buradan trafikteki araç sahiplerinin, trafik kurallarına uymaması ile ilgili olduğu anlaşılıyor. Uymadıkları içinde her yere banket konuluyor. Zaten akmayan bir trafik var ve aheste aheste giden bir trafik var. Akıcılığı çözmek zorundalar” ifadelerine yer verdi.

“AMA BU PLANLARI KİMSE DEĞERLENDİRMEK İSTEMİYOR”

BTP’nin konu ile alakalı master planları olduğunu belirten Demirelli; “Partimizin çok ciddi master planları var. Bunları da ileriki günlerde seçilecek ya da mevcut olan belediye başkanımıza da sunabiliriz. Bunları mümkün mertebe sosyal medya üzerinden yaymaya çalışıyoruz. Bu plan için bilgi şart, bu bilgi ve birikimin için yöneticimiz olan Özgür Terzioğlu’nun çok ciddi çalışmaları bulunuyor. Kitaplaştırdı da bu konuyu. Ama bu planları kimse değerlendirmek istemiyor. Bu konu dışında dere ıslahı, yağmur sularının yer altına inmesi gibi çalışmalarımız da var. İlçe teşkilatı olarak bu çalışmaları bitirdik. İsteyen herkese de paylaşabiliriz. Ama neden değerlendirilmiyor bilmiyoruz” diye konuştu.

745 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page