top of page

Anne-kızın azmi

ree
ree
ree

Lüleburgaz’da 2023 yılında kapılarını açan Beylik Meze Evi, kısa sürede ev yapımı lezzetleriyle kentte kendine özel bir yer edindi. 53 yaşındaki Zeynep Bilgiç ve kızı Sezen Beste Aslantekin tarafından işletilen mekan, anne-kızın azmiyle bugün Lüleburgazlıların vazgeçilmez lezzet duraklarından biri haline geldi.

Bilgiç’in mutfak serüveni aslında tesadüflerle başlamış. Uzun yıllar dokumacılık yapan Bilgiç, işten çıkış sonrası ailesine destek olabilmek için bir restoranda temizlik görevlisi olarak işe başlamış. Ancak kısa sürede mutfaktaki yeteneği fark edilince, mutfağa alınmış ve burada altı yıl boyunca mezecilik öğrenmiş.

“O dönemde mutfağa geçtiğimde içimdeki potansiyeli keşfettim, çeşit çeşit meze yapmayı öğrendim ve bu işe gönül verdim.” diyen Bilgiç, yılların birikimini kendi işletmesine taşımış. 2023 yılında geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Salih Beylikçi’den devraldığı işletmeyi kızıyla birlikte yeniden şekillendirmiş.

Beylik Meze Evi’nde bugün onlarca çeşit el emeği ürün bulunuyor. En çok tercih edilenlerden biri olan Çerkez tavuğu dışında; içli köfte, topik, yoğurtlu mezeler, deniz ürünleri, zeytinyağlı dolmalar, kuru patlıcan-biber dolması, kısır ve mercimek köfte gibi lezzetler müşterilerden tam not alıyor. Ayrıca her gün değişen “günün mezeleri” ile müşterilere farklı tatlar sunuluyor.

Bilgiç, yeniliklere açık olduklarını vurguluyor:

“Kimsenin denemediği, yapmadığı ürünleri deniyoruz. Müşterilerimizin beğenisine göre menümüzde kalıcı hale getiriyoruz. Bizim için en önemlisi müşteri memnuniyeti.”

Haftanın 7 günü 10.00-20.30 saatleri arasında açık olan Beylik Meze Evi, Yemeksepeti üzerinden de 11.00-20.00 saatleri arasında sipariş alıyor. “Misafir gelince ne pişireceğim derdine son!” diyerek hizmet veren işletme, ev konforunda lezzetleriyle dikkat çekiyor.

bottom of page