top of page

Altan’dan dere açıklaması

“Belediyenin hükümlülüklerini yerine getirmedi iddiası”

AK Parti Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı Murat Mahir Altan, Lüleburgaz Deresi hakkında konuştu. Altan, Lüleburgaz Belediyesi’nin, devlet ile protokol yaptığını ancak yerine getirmesi gereken hükümlülükleri yerine getirmediğini belirtti. Altan; “Mevcut belediye yönetimi 5 yıl önce bu derenin ıslahı ile ilgili projesini açıkladı ama 5 yıl boyunca hiçbir şey yapmadı. Yerine getirilmeyen bu hükümlülükler nedeniyle 1,5 yıldan beri çevre kirliğini Lüleburgaz halkı çekmeye devam ediyor” dedi.


AK Parti Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı Murat Mahir Altan, Lüleburgaz Deresi hakkında konuştu.

Altan, Lüleburgaz Belediyesi’nin, devlet ile protokol yaptığını ancak yerine getirmesi gereken hükümlülükleri yerine getirmediğini belirtti.

Altan; “Lüleburgaz Deresi, bizim çocukluğumuzda içinde yüzebildiğimiz, balık tuttuğumuz bir alandı. Ancak zaman içerisinde gerekli tedbirlerin alınmaması bugünkü kötü koşulları oluşturdu. Gerçekten çok kötü bir görüntü, çevre kirliliği, pis koku, sinek, Lüleburgaz’a yakışmayan bir uygulamamanın eserini seyrediyorsunuz. Mevcut belediye yönetimi 5 yıl önce bu derenin ıslahı ile ilgili projesini açıkladı ama 5 yıl boyunca hiçbir şey yapmadı. Devlet, yaklaşık 1,5 sene önce derenin ıslahı ile ilgili Lüleburgaz Belediyesi ile bir protokol imzaladı. Bu protokolde çok sayıda madde yer aldı. Bu maddelerden yüzde 80’i devlet tarafından yapılması gereken kurallar, yaklaşık yüzde 20’lik maddeleri de belediyemizin yapması gereken maddelerdi. Devlet, DSİ nezdinde ihaleyi gerçekleştirdi. İhale sonucunda bir taşeron firma derenin ıslahı ile ilgili mevcut çalışmalara başladı. İhaleyi alan şirket alanda çalışmalarına başladıktan sonra görüldü ki zaruri yapılması gereken hükümlülükleri Lüleburgaz Belediyesi, yerine getirmedi. Yerine getirilmeyen bu hükümlülükler nedeniyle 1,5 yıldan beri çevre kirliğini Lüleburgaz halkı çekmeye devam ediyor. Biz sadece söylediklerimizi yapmak ve uygulamak için göreve talip olan bir belediye başkan adayıyım. Allah’ın izni ile 31 Mart seçimlerinden sonra göreve geldiğimiz takdir de devlete karşı olan belediye yükümlülüklerini çok acil olarak yerine getireceğiz. Amacımız Lüleburgaz’ı yaşanabilir hale getirmek” dedi.

331 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page