top of page
Yazarın fotoğrafıgorunumhaber

Ali Can sert çıktı!

“Pikniği tercih edenleri kınıyorum”

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığı’nın haftalık olağan toplantısında konuşan İlçe Başkanı Ali Can, 19 Mayıs kutlamalarına CHP olarak katılımın az olmasından dolayı sitem etti.

Can, “Partilerimize mesaj gönderdiğimiz halde 20-30 kişi ile ulusal bayramımızı kutlamaya gidiyoruz. Bunun için herkes düşünsün nerede yanlış yaptık diye. Sadece yöneticileri çelenk koyma günü olarak gören arkadaşları kınıyorum. Dosta düşmana karşı ulusal bayramlarımızı anlamına uygun kutlayacağız. Pikniği tercih edenleri de kınıyorum. Bize karşı olanlara, bizi eleştirenlere, biz önce kendimiz güçlü olacağız ve beraber eleştireceğiz. Lafa gelince herkes ‘en devrimci duygularımla selamlıyorum’ diyor. Hepimiz tek yürek olmadığımız zaman bu iş söylemlerle yürümez. Bir delege seçimi, bir yerel seçim olunca herkes grupları ile aşağı kadar doluyor” dedi.

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığı’nın haftalık olağan toplantısı 20 Mayıs günü parti binasında gerçekleşti.

Toplantı İlçe Başkanı Ali Can’ın başkanlığında partilerin katılımı ile yapıldı.

Can, 19 Mayıs kutlamalarına CHP olarak az katılımın olmasından dolayı sitem etti.

Can, Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak Milli Mücadele’yi başlatmasının 105’inci yıl dönümünü kutladı ve saygıyla andıklarını belirtti.

“SADECE YÖNETİCİLERİ ÇELENK KOYMA GÜNÜ OLARAK GÖREN ARKADAŞLARI KINIYORUM”

19 Mayıs kutlamalarına CHP olarak katılımın az olmasından dolayı sitem eden Can; “19 Mayıs gibi emperyalizme karşı mücadelenin başladığı, ülkemizin işgal altında olduğu ve İngilizler’den vize alıp Bandırma Vapuru’na binen liderimizin 19 Mayıs’ın da partilerimize mesaj gönderdiğimiz halde 20-30 kişi ile ulusal bayramımızı kutlamaya gidiyoruz. Bunun için herkes düşünsün nerede yanlış yaptık diye. Sadece yöneticileri çelenk koyma günü olarak gören arkadaşları kınıyorum. Partimizde toplanıp, Yeni Tören Alanı’na gitmeyi, örgütü ön planda tutmayı bütün arkadaşlarımın görev bilmesini istiyorum. Başka yerde toplanıp giden arkadaşlarımız değil, bizim örgütümüz partimizdir, ulu çınarımızın altıdır. Beraberce gideceğiz oraya. Dosta düşmana karşı ulusal bayramlarımızı anlamına uygun kutlayacağız. Pazar günü de olduğu için pikniği tercih edenleri kınıyorum. Bize karşı olanlara, bizi eleştirenlere, biz önce kendimiz güçlü olacağız ve beraber eleştireceğiz. Lafa gelince herkes ‘en devrimci duygularımla selamlıyorum’ diyor. Hepimiz tek yürek olmadığımız zaman bu iş söylemlerle yürümez. Bir delege seçimi, bir yerel seçim olunca herkes grupları ile aşağı kadar doluyor” dedi.

“15 GÜNDÜR EŞİMLE AKŞAM YEMEĞİ YEMEDİM”

2 Haziran’da yenilecek olan Büyükkarıştıran seçimleri için aralıksız çalıştıklarını belirten Can; “Neredeyse orada yatıp, orada kalkıyorum. 15 gündür eşimle akşam yemeği yemedim. Ben yöneticiyim, bu benim görevim sitemimi yanlış anlamayın. Kırklareli’nde, Babaeski’nde, Pehlivanköy’de, Pınarhisar’da yok, Demirköy’de yok, bizim belediyemiz Lüleburgaz Belediyesi. Seçimlerde içimizdeki insanlar bunu da kaybetmek için elinden geleni yaptılar. Ulu çınarın gölgesinden kaçıp sadece bir fötr gölgesine sığınan insanları tekrar kınıyorum. Kaybedip ne yapacağız. Yöneticiler yapmış olabilir, bizler yanlış yolda olabiliriz. Masaya oturtacağız, 2 Haziran’dan sonra yapacağımız danışma kurulu toplantısı ile nerede yanlış yaptığımızı kendi ailemiz ile tartışacağız” ifadelerine yer verdi.

“ARKADAŞIMIZIN SÖYLEMİ YANLIŞ ANLAŞILMIŞTIR”

İl Genel Meclis Üyesi Yeşim Girgin’in yaptığı konuşması sonrası gelen tepkiler hakkında konuşan Can; “Yeşim Girgin’in konuşmasından sonra sosyal medyada neredeyse linç edilircesine saldırılar başladı. İl Genel Meclis Üyemiz Yeşim Girgin’in yanındayız. Arkadaşımızın söylemi yanlış anlaşılmıştır. İl Genel Meclis Üyelerimizin önemi daha da anlaşılmıştır. 24 Mayıs Perşembe günü İğneada’da sel felaketine uğrayan mağdurların duruşmaları ile ilgili Valilik önünde bir basın açıklaması yapılacak oraya sizi davet ediyorum. Aynı Çorlu’daki tren faciası gibi birlik, beraberlik olursak bunların sorumluları ceza alacaktır. CHP’li İL Genel Meclis Üyelerimiz o zaman onların istediği gibi imza atsaydı vay halimize. CHP’li İL Genel Meclis Üyelerinin verdiği karar ile bu kadar can gitti diye bizim üzerimize yürürlerdi. Ve bizim meclis üyelerimiz bu konuda dava açtılar ve kazandık. Köylere hizmeti, ilçelere hizmeti, il genelden çıkan paranın değerli yerlere harcanması için çabalıyor. Bizim arkadaşlarımız bu kadar mücadele ederken, karşı tarafta muhalefet olan arkadaşlarımız hiçbir çevre ve ÇED raporu ile ilgili çevreye duyarlı demeçlerini görmedik. Bizim arkadaşlarımız her zaman orada, bunu dile getiriyorlar. Oturum başı aldıkları para ile değil kendi ceplerinden avukat tutuyorlar. Yanlış karar alınca da bunu göğüslüyorlar. İl genel meclis üyelerimi kutluyorum. Mücadelelerinde başarılar diliyorum. Yeşim Girgin, yalnız değildir. Sonuna kadar arkasındayız” dedi.

“ATATÜRK’ÜN OLMADIĞI, BİLİMİN OLMADIĞI, LAİKLİĞİN OLMADIĞI MÜFREDATA BİZ KARŞIYIZ”

Milli Eğitim Bakanlığı’nın Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Büyük Gençlik Yürüyüşü hakkında konuşan Can; “Eskiden de maarif denirdi. Ama öz Türkçesi milli eğitimdir. Bilinçli olarak bunları kullanıyorlar. Atatürk’ün olmadığı, bilimin olmadığı, laikliğin olmadığı müfredata biz karşıyız. Bizim programımızda Atatürk olacak, cumhuriyet olacak, bilim olacak ve laiklik olacak. Bu hafta sonu beni çok gururlandıran bir olay oldu. Halk Lis’li kardeşlerimizin örgütlenmesi ile Ankara’da yapılan ‘Büyük Gençlik Yürüyüşü’ne 3 otobüs gönderdik. Gençlerimize teşekkür ediyorum. Gözüm arkada değil. 3 otobüs genç göndermek arkadaşlarımızın başarısıdır. Çağdaş gençlik budur, Atatürk’ün gençliği budur.

“BU CUMHURİYETE BORCUM VAR”

Can; “Ben partimi araç olarak kullanan partililerden değilim. Benim amacım CHP’nin yerel yönetimde yakaladığı zaferi, genel seçimler sonrası Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde de başarı kılmaktır. Benim bundan sonra hiçbir yere adaylığım yoktur. Bu cumhuriyete borcum var. Ben yatılı okudum. Yoksulluk gördüm, devletime hizmet ettim. Cumhuriyete ve Atatürk’e bağlılıkta hiç ödün vermedim. Bu borcumu ödemeye devam ediyorum ve edeceğim” dedi.

Can konuşmasının sonunda, 26 Mayıs’ta Ankara’da yapılacak olan Büyük Emekli Mitingi’ne katılacak olan vatandaşların Çarşamba gününe kadar sayı bildirmelerini istedi.

455 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page