top of page
Yazarın fotoğrafıTevfik İŞÇİ

Akyel’e iki isimden cevap!

“Takımı sabote eden kendisidir”

Bölgesel Amatör Lig temsilcimiz Lüleburgazspor’da Feriköy deplasmanına gidilememesinin yankıları sürüyor.

Geride kalan hafta Feriköy deplasmanına gidilmemesi sonrası açıklama yapan Fatih Akyel, sorumluların antrenör Ramadan Türköz ve malzemeci Barış Ayhan olduğunu belirtmesi üzerine, iki isimden karşı açıklama geldi.

İki isim Fatih Akyel’in kulübü birçok yerde mağdur ettiğini ve sürekli yalanlar atarak insanları kandırdığını, kendilerine de asılsız ithamlarda bulunduğunu belirttiler.

Feriköy maçına gidilmemesinin sorumlusunun Fatih Akyel olduğunu belirten antrenör Ramadan Türköz, olayları tüm şeffaflığı ile kamuoyunun bilmesi için şöyle anlattı: “Fatih Akyel beni Cumartesi akşamı 20.30 sıralarında aradı. Takım hazır mı hocam diye sordu bende hazır dedim. Bende otobüs hazır mı maça gitmek için diye sorduğumda o hazır dedi. Lüleburgaz’da bir firma ile anlaşmış. O gün sabah 09.00’da firmaya gittim. Yetkili kişiye sizinle Fatih Akyel görüştü mü diye sorduğumda görüştü fiyat sordu dedi. Sonrasında Fatih Akyel ile görüşmemde ben patronu ile konuştum aracın parasını İstanbul’da vereceğim diye söyledi. Firmadaki kişi ise ödeme almadan araca alamayacağını söyledi. Neyse ben 10.30 gibi çocukları topladım. Ama çocuklar gerçekten bu durumlardan bunaldı, gelişme olmayınca da 11.00 sıralarında son görüşmemizde “Ben bu işten sıkıldım, çocuklar da çok bunaldı. Böyle maça gidilmez. Ben çocukları artık tutamıyorum gönderiyorum evlerine” dedim ve telefonu da kapattım. Ben gitmek için elimden geleni yaptım. Fakat bu ilk değil. Sürekli bu şekilde bir sorunlar ile maça çıkıyor bu çocuklar. Sonra bana mesaj atmış ben hainmişim. Bunu Lüleburgazlıların takdirine bırakıyorum.

“GEBZE MAÇINA SON ANDA GİTTİK”

Türköz, “Geriye dönük bakarsak Gebzespor maçına da zorla gittik. Gece 01.00’da beni arıyor. Kırklareli’nden 15 kişilik araba gelecek dedi, 11 kişiyi İstanbul’dan alacaksınız dedi bana Lüleburgaz’dan çok futbolcu getirme dedi. Neyse araba sabah 06.00’da geldi. Biz yola çıktık, şoföre İstanbul’dan 5 kişi alınacağını söylemiş. Oradan 11 futbolcu aldık. 15 kişilik arabada 25 kişi oldu. Hatta gişelerde çevirme yapan ekipler bizi mülteci sandı. Bu şartlarda Gebzespor maçına gittik. Maçı oynadık neyse. Dönüş için yola çıkacağız. Şoför diyor ki Fatih Akyel telefonları açmıyormuş, ben buradan boş döneceğim. Orada kalacaktık. Son anlarda ayarlandı geri döndük. Buraya kadar geldik kahvaltı yok. Gebze’de sağolsunlar soyunma odamıza yiyecek getirdiler çocuklar öyle maça çıktı. Maçtan sonra Gebze taraftarı bizi yemeğe götürdü. Biz koskoca Lüleburgazspor’uz düştüğümüz halle bak.” dedi.

“FATİH AKYEL’İN

BİR FAYDASI YOKTUR”

A takım ile 4 haftadır maçlara çıktığını belirten Ramadan Türköz, “Fatih Akyel’in bu takıma bir gram yararı yoktur zararı daha çoktur. 1 lira ekonomik olarak katkısı olmamıştır. Ne bana ne futbolcuya ne diğer kişilere. Alt yapıda maçlara nasıl gittiğimizi bilmiyor. Ben maaşımın yarısını alt yapı için harcıyorum kaç aydır. Burada başkan kim Fatih Akyel! Bir kuruş para almadan cebimizden harcayarak takımı ayakta tutmaya çalışıyoruz. Ayrıca takımda İstanbul’dan olan topçuların velilerinden para alınmış, alınmaya da devam ediyor diye düşünüyoruz. Beni veliler arıyor benim çocuğum neden oynamıyor. Ben para verdim diyor. Böyle bir şey olamaz. Ben benimle idman yapan çocukları oynatmaya başladım göreve geldiğimizden beri. Fatih Akyel de aynı şekilde İstanbullu çocukları oynat diye baskı yapıyor. Burada taraftar alınmadığı maçta çok ilginçtir bir kulüp başkanı kendi taraftarını stada aldırmamak için dilekçe veriyor. Biz dilekçeyi istediğimizde bize verilmedi. Kulübe para yatsa o alıyor. Federasyondan para geliyor o alıyor. Amatör Kulüplere para yatırılıyor o alıyor. Mühür onda imza onda.

Kulüp malzemeci Barış Ayhan ise üzerine atılan suçların hiçbirini kabul etmediğini belirterek, kendisinin alnının açık olduğunu söyledi.

Kendisi ile herkesin önünde yüzleşebileceğini belirten Ayhan, “Maça gitmeme konusunda ben kendi adıma eşyalar vs. vermeme gibi bir durumum olamaz. Ben 1988 yılından beri bu kulüpteyim, hizmet ediyorum. Uzun süredir de maaş almadan takım için burada duruyorum. Benim çoluğum çocuğum var. Evimde sıkıntılarım var. Bana hiçbir zaman sormadı bir ihtiyacın var mı diye. Çok daha anlatacağımız şeyler var ama burada sayfalar yetmez. Sezon başında futbolculara verdiği sözlerin hiçbirini tutmadı. Tutulan kiralık dairelerin kiraları ödenmediği için evden atıldılar. Kulüp binasında kalalım dedi çocuklar, orasının da ödemeleri olmadığı için kapatıldı. Bunların bütün sorumlusu Fatih Akyel’dir. Kendisi önüne gelene yalan söylüyor. Ayrıca araba paralarını ödediğini söylüyor. Yapmamış biliyoruz ama eğer yaptıysa bunları kendi cebinden mi yapmış yoksa topladığı yardımlarla mı yapmış çıksın açıklasın. Kamuoyu bu kişiden hesap vermesini istiyor. Gelsin karşımıza çıksın. Şimdi de takımı sabote etmişiz iddiasıyla önümüzdeki maça takımı çıkarmama tehdidinde bulunuyor. Ben kendimden eminim. Varsa aksi iddiası gelsin karşımıza çıksın herkesin içinde yüzleşelim. Bunu da unutmasın yarın kendisi yok olacak ama biz hep burada olacağız. Ayrıca merak ediyoruz. Kapaklı maçına taraftara yine yasak çıkaracak mı. Asılsız imzalarla asılsız mühürle kendini kime sorarak kulüp başkanı ilan etti bunu da açıklasın. Tek yetkili benim diyor. Fakat gerçek resmi evrak işi olduğunda transfer gibi, imzayı Cevat Şenkardeşler’den alıyor. Bu durumda o nerenin başkanı. Resmiyette hiçbir şeyi yok aslında. Yasal olmayan bir şekilde kendini kulüp başkanı ilan etti.” dedi.


2.239 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page