top of page

Ahmetbey’de hata düzeltildi!

Aradaki fark 576 oldu

Lüleburgaz’a bağlı Ahmetbey Belediyesi’nde Belediye Başkanı Mustafa Altıntaş’ın seçim sonuçlarında hata olduğunu tespit etmesi üzerine oy sayıları değişti. Yeniden düzenlenen sonuçlara göre 1602 oy alan Altıntaş; “Biz, hemşehrilerimizin, komşularımızın, vicdan ve akıl süzgecinden geçerek bizlere veya diğer siyasi parti adaylarına verdiği tertemiz oyların 1 tanesinin bile zayi olmaması için, gönüllülerimiz, parti örgütümüzün temsilcileri, belde ve ilçe yöneticilerimiz ve arkadaşlarımızla yüksek gayret ve dikkatle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.


Lüleburgaz’ a bağlı Ahmetbey Belediyesi’nde Belediye Başkanı Mustafa Altıntaş’ın seçim sonuçlarında hata olduğunu tespit etmesi üzerine oy sayıları değişti.

Yeniden düzenlenen sonuçlarda Belediye Başkanı Mustafa Altıntaş’ın toplam 1602 oy aldığı belirtildi.


2 bin 661 oy pusulasının geçerli sayıldığı ve düzeltilen birleştirme tutanağında ise yeniden oy sayıları şöyle oldu; Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan Adayı Mustafa Altıntaş 1602 oy, AK Parti Belediye Başkan Adayı  İbrahim Tuna 1026 oy, Milliyetçi Hareket Partisi Belediye Başkan Adayı Güldüren Başoğlu 23 oy, Yeniden Refah Partisi Belediye Başkan Adayı Muhittin Akgül 5 oy, Büyük Birlik Partisi Belediye Başkan Adayı Sabriye Öz 4 oy ve Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Davut Sadoğlu 1 oy aldı.

2 bin 638 oy pusulasının geçerli sayıldığı, ilk alınan birleştirme tutanaklarında Ahmetbey Belediyesi’nde Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan Adayı Mustafa Altıntaş 1359 oy, Adalet ve Kalkınma Partisi Belediye Başkan Adayı İbrahim Tuna 1058 oy, Yeniden Refah Partisi Başkan Adayı Muhittin Akgül 190 oy, Milliyetçi Hareket Partisi Belediye Başkan Adayı Gülderen Başoğlu 26 oy, Büyük Birlik Partisi Belediye Başkan Adayı Sabriye Öz 4 oy, Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Davut Sadoğlu 1 oy almıştı.

Yeniden düzeltilen tutanaklarda CHP’nin 243 oy kazandığı, AK Parti’nin 32 oy kaybettiği, Yeniden Refah Partisi’nin 185 oy kaybettiği, MHP’nin 3 oy kaybettiği, Büyük Birlik Partisi ve Saadet Partisi’nin sonuçlarının iki tutanakta da aynı kaldığı görüldü.

HATAYI HOŞGÖRÜLÜ KARŞILADI

Altıntaş; “Beldemizde gerçekleştirilen belediye başkanlığı ve belediye meclis üyeliği seçimi sonuçları ile ilgili tarafımıza ulaştırılan belediye başkanı ve belediye meclisi üyeliği seçimi ilçe birleştirme tutanak özetinde yer alan bilgiler ile sandık görevlilerimizin seçim günü gece yarısına kadar uğraş vererek hazırladıkları ve tarafımızca muhafaza edilen ıslak imzalı tutanak örneklerinin uyuşmadığını tespit ettik. Tarafımızca, ıslak imzalı tutanaklarımızdan çıkardığımız sonuç; Mustafa Altıntaş - Cumhuriyet Halk Partisi 1602 iken,  sehven 1359 yazılmış, yine sehven, AK Parti, Yeniden Refah Partisi ve Milliyetçi Hareket Partilerinin oylarına ilaveler olduğu tespit edilmiştir. Tarafımıza ulaşan hatalı birleştirme tutanak özeti,  aynı zamanda yerel ve ulusal basın, internet medyası ve haber ajansları ile de paylaşılmış dünden bu yana, ülkemizin birçok yerinden bu tutarsız veriler hakkında tarafımıza bilgiler iletilmiştir. Dün ve bugün, parti avukatlarımız ve belde başkanımızla birlikte, gerekli düzeltmelerin sağlanması hususunda başvurularımızı gerçekleştirip, kurul tarafından görüşülen, bizim de ıslak imzalı tutanaklarımızla birebir örtüşen, doğru sonuçları sizlerle paylaşıyorum. Yoğun mesai süreçlerinde bu tür hataların olabileceğini hoşgörü ile karşılıyor, sandık bölgelerinde oy kullanma günü ve sonrasında görev alan tüm üyelere, yüksek seçim kurulu ve il/ilçe seçim kurulu çalışan ve üyelerine yoğun gayretleri sebebiyle teşekkür ediyor, kolaylıklar diliyoruz. Biz, hemşehrilerimizin, komşularımızın, vicdan ve akıl süzgecinden geçerek bizlere veya diğer siyasi parti adaylarına verdiği tertemiz oyların 1 tanesinin bile zayi olmaması için, gönüllülerimiz, parti örgütümüzün temsilcileri, belde ve ilçe yöneticilerimiz ve arkadaşlarımızla yüksek gayret ve dikkatle çalışmaya devam edeceğiz. Ahmetbey’in seçimi, Türkiye’nin seçimi hayırlı olsun” dedi.

1.108 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page