top of page

AHMETBEY BELEDİYE BAŞKANLIĞI

ILAN NO:01907156

11.10.2023

KARŞIYAKA MAHALLESİ FATİH CADDESİ NO:39 ADRESİNDE BULUNAN BELEDİYEMİZE AİT 100. YIL FUAR FESTİVAL ALANI KAPALI PAZAR YERİ’NDE KURULACAK OLAN SEMT PAZARI TAHSİS İŞLEMLERİNE AİT İLAN

1-) Beldemizde her hafta Cuma günü kurulacak olan semt pazarı için; yerleşim planında onaylanan 5 m x 2,5 m ebatlarında 22 adet meyve – sebze, 5 m x 2,5 m ebatlarında 10 adet tuhafiye – tekstil – giyim, 5 m x 2,5 m ebatlarında 2 adet şarküteri, 5 m x 2,5 m ebatlarında 2 adet deniz ürünleri, 5 m x 2,5 m ebatlarında 2 adet Hırdavat – Zücaciye, 5 m x 2,5 m ebatlarında 8 adet müstahsil, olmak üzere 46 adet tezgâh alanı tahsisi yapılacaktır. Her başvuru sahibi en fazla 2 Adet yer talebinde bulunabilecek olup birden fazla yer tahsisleri başvuru sırası esas alınarak kuraya tabi edilecektir.

2-) Başvuru süresi ilan tarihinden itibaren 7 (Yedi) iş günüdür.

3-) Ahmetbey Belediyesi 100. Yıl Fuar Festival Alanı Kapalı Pazar Yeri’nde yer tahsisi işlemine başvuru yapacaklar Pazar Yeri Hakkında Yönetmeliğin 12.Maddesi’nde bulunan şartları sağlamak zorundadır.

4-) Yer tahsisi talep eden Pazarcı Esnafları Ahmetbey Belediye Başkanlığı Zabıta Servisine aşağıdaki belgeler ile bizzat müracaat edecektir.

a. Tahsis işlemi talep dilekçesi. (Pazar Yerleri Hakkında Yönetmeliğin Ek-1’inde mevcut olan formatta, Zabıta servisinden temin edilebilir.)

b. Yerleşim Yeri (İkametgâh) belgesi.

c. Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı fotokopisi

d. 3 Adet vesikalık fotoğraf. (Son 6 ay içerisinde çekilmiş.)

e. Vergi Mükellefi olduğunu gösterir belge.

f. Seyyar Pazarcılar Odası Kayıt Belgesi.

5-) Yer tahsisi talep eden Üretici (Müstahsil) Satıcılar Ahmetbey Belediye Başkanlığı Zabıta Servisine aşağıdaki belgeler ile bizzat müracaat edecektir.

a. Tahsis işlemi talep dilekçesi. (Pazar Yerleri Hakkında Yönetmeliğin Ek-1’inde mevcut olan formatta, Zabıta servisinden temin edilebilir.)

b. Yerleşim Yeri (İkametgâh) belgesi.

c. Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı fotokopisi

d. 3 Adet vesikalık fotoğraf. (Son 6 ay içerisinde çekilmiş.)

e. Ziraat Odası Kayıt Belgesi.

f. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nca tutulan ilgili sisteme kayıtlı olduğunu belgelemek. (ÇKS Belgesi)

6-) Başvuru süresince Ahmetbey Belediye Başkanlığı Zabıta Servisi’nce alınan başvurular; 20.10.2023 tarihinde aşağıda belirtilen komisyonca değerlendirilip, değerlendirme sonucunda kuraya girmeye hak kazanan başvuru sahipleri Belediye Encümeni’ne sunulacak ve Belediye Encümeni’nce onaylanmasına müteakip kura günü, saati ve yeri belirtilecek şekilde listeler ilana çıkarılacaktır. İtiraz ilan süresinden sonraki 7 (Yedi) iş günü içerisinde yapılacaktır. İtirazlar için Ahmetbey Belediye Başkanlığı’na yazılı olarak başvurulacak olup Pazar Yeri Hakkında Yönetmelik kapsamınca Belediye Encümeni tarafından değerlendirilip karar alınacaktır.

Başvuru Değerlendirme Komisyonu;

a. Belediye Başkanı.

b. Mali Hizmetler Müdürü.

c. Zabıta Memuru (2 Memur)

d. Pazarcı Esnafı Odası Başkanı veya görevlendireceği bir üye.

e. Ziraat Odası Başkanı yâda görevlendireceği bir üye.

7-) Yer tahsisi işlemi Belediye Encümeni tarafından Noter huzurunda kura ile yapılacaktır.

8-) Yer tahsisi kura sonucunda belirlenecek olan asıl ve yedek listelerde tahsis işlemine hak kazananlara, tahsis işlemi esnasında 100. Yıl Fuar Festival Alanı Kapalı Pazar Yeri Şartnamesi imzalatılıp bir nüsha elden teslim edilecektir.

9-) Ahmetbey Belediyesi 100. Yıl Fuar Festival Alanı Kapalı Pazar Yeri ilanından, tahsis işleminin sonuna kadar yapılacak itirazlar Ahmetbey Belediye Başkanlığı’na yazılı olarak yapılacaktır. Tüm itirazlar Pazar Yerleri Hakkında Yönetmelik kapsamında Belediye Encümeni tarafından değerlendirilecektir.


13 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

 LÜLEBURGAZ BELEDİYE BAŞKANLIĞINDAN

Belediye Meclisimizin Haziran ayı olağan toplantısı kapsamında alınmış olan 07/06/2024 gün ve 2024/93 sayılı karara ilişkin aşağıda bilgileri yazılmış konu, alanlar ve imar planları ile ilgili Belediy

bottom of page