top of page
Yazarın fotoğrafıTevfik İŞÇİ

Adım başı dilenci!

Misafire rezil olduk!


Lüleburgaz’da yayalaştırma bölgesi başta olmak üzere ağırlıklı olarak Sokollu Mehmet Paşa Külliyesi Camii ve Zübeyde Hanım Parkı’nın çevresinde sayıları artan dilenciler vatandaşı bezdirdi.

Lüleburgaz’ın kent merkezinde kalbinin attığı noktalarda gündüz saatlerinde sayıları 20’yi aşan dilenciler hem toplumsal huzura hem de turizm itibarına zarar veriyor.

“ARABADAN İNDİK BAŞLADI”

Konuyla ilgili gazetemize şikayetlerini ileten bir vatandaş, yerli turist olarak Lüleburgaz’a geldiğini, aracını eski hükümet meydanına bıraktığı andan itibaren dilencilerin tacizlerine uğradığını aktardı.

Vatandaş şikayetinde; “Arabadan indik genç bir delikanlı yanaştı insan üzülüyor, gencecik çocuk muhtemelen madde etkisinde “abi bir çorba parası verir misin” dedi. Onu savuşturduk dedik bir köfte yiyelim, çarşıda bir tur atarız ama ne mümkün. Köftecide masalarda otururken başka dilenciler, caddede yürürken camiinin kapısının önünde başka dilenciler, parka çay içmeye oturduk başka dilenciler. Yanında bebeği olanı, türkü söyleyeni, değnekle gezen engellisi, tekerlekli sandalyeli olanı, elinde buruş buruş olmuş şeffaf dosyada raporunu göstereni, evime erzak alamadım diyeni... Bir yemek yiyip 2 çay içene kadar her çeşit dilenci gördük. Benim işim müsait, Türkiye’de birçok şehri geziyorum ancak kentin turistik çekirdeğin böylesine dilenci istilasına uğradığı başka bir şehir hatırlamıyorum. Bu vaziyet Lüleburgaz’a hiç yakışmıyor’ ifadelerini kullandı.

Konu ile ilgili fikrini aldığımız bir başka vatandaş ise, günde 2 yada 3 vakit namazı Sokollu Camii’inde kıldığını ama camiinin kapı girişlerinde yatak döşek yatan dilencilerden avluya girilmediğini söyledi.

Dilencilerin bazen kavga ettiğine de şahit olduğunu aktaran vatandaş, “Ben bu camiinin sabit cemaatlerinden biriyim. Benim gibi burda en az 50 kişi vardır, hangisine sorsan aynı şeyi söyler. Camii iç avlusunda adım atamıyoruz. Pazaryerinde tezgah açan pazarcılar gibi hepsinin yeri belli, ara sıra bağırış gürültü kavga bile ediyorlar.” diye konuştu.

1.126 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page