top of page
Yazarın fotoğrafıgorunumhaber

8 Kasım’dan uluslararası proje!

8 Kasım Ortaokulu, uluslararası e-Twinning projesi ‘The Little Prince’ (Küçük Prens) ile adını duyurdu. ‘The Little Prince’nin, 8 Kasım Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Yasemin Elitaş’ın öncülüğünde Romanya ortağı ile birlikte yürüttüğü uluslararası bir proje olduğu belirtildi.

8 Kasım Ortaokulu, uluslararası e-Twinning projesi ‘The Little Prince’ (Küçük Prens) ile adını duyurdu.

The Little Prince’nin, 8 Kasım Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Yasemin Elitaş’ın öncülüğünde Romanya ortağı ile birlikte yürüttüğü uluslararası bir proje olduğu belirtildi.

Proje de 8 Kasım Ortaokulu 5/B sınıfı görevli olurken, 9 Türk ortak daha yer aldı.

“HEM EĞLENECEKLER HEM ÖĞRENECEKLER”

Projeyi kısaca tanımlayan Türkçe öğretmeni Yasemin Elitaş; “Projemizin adı ‘Küçük Prens’tir. Tüm dünya da farklı dillere çevrilmiş, herkesçe çok beğenilen Küçük Prens Kitabı kurucu ortakların kendi dillerince okunacaktır. İngilizce yeterlik düzeyi olan öğrencilerin İngilizce baskısını okuması beklenmektedir. Verilen sürede kitap okunduktan sonra öğrenciler tarafından çıkarımlarda bulunacaktır. Kitaptaki karakterler ister doğaçlama ister bir metne bağlı olarak proje sonunda canlandırılacaktır. Öğrenciler canlandırdığı karakterin kostümünü geri dönüştürülebilir malzemelerden kendileri tasarlayacaktır. Bu proje ile öğrencilerimiz hem eğlenecekler hem öğrenecekler” dedi.

PROJENİN HEDEFLERİ NELER?

Projenin hedeflerini belirten Elitaş; “Çocuklarımızın dil becerisini geliştirmek, eğlenerek öğrenmelerine fırsat tanımak, sosyalleşmelerine olanak tanımak, uygun logo ve afiş tasarlamak, öğrencilerimizin özgüvenlerini kazanmasını sağlamak, sahne korkusunu yenmek, rol yapma yeteneklerini geliştirmek, empati kurmalarına fırsat vermek, kitaptaki karakterlerin yerine kendini koyabilme, el becerilerini geliştirmek, uygun kostüm tasarlamak, her aşamada üretmek, verilen sürede kitabını okuyabilmek, sorumluluk bilincini oluşturmak” ifadelerine yer verdi.

8 Kasım Ortaokulu’nun internet adresinden yapılan açıklamada proje ile ilgili; “Uluslararası projemiz olan ‘The Little Prince’ için tüm ortaklar bir araya geldi. Zoom üzerinden yapılan tanışma toplantısına 10 farklı ilden Türk Öğretmen, 1 Romanya'dan proje kurucusu öğretmenimiz katıldı. Farklı illerde ve ülkelerde olan öğrenciler İngilizce olarak kendini tanıttı ve İngilizce çark etkinliği yaparak çeşitli sorulara cevap verdi. Farklı bir deneyim yaşayan öğrencilerimiz çok mutlu oldu. Projedeki çalışmaları sabırsızlıkla beklediklerini dile getirdi” denildi.

 

399 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page