top of page

6 hastaya umut!

Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nde beyin ölümü gerçekleşen bir hastanın ailesinin organ bağışı kararı sayesinde gerçekleştirilen nakil süreci, 6 hastaya umut oldu. Hastanede ilk kez yapılan organ bağışı ve koordinasyon süreci, ekiplerin çalışmasıyla başarıyla tamamlandı.

Lüleburgaz Devlet Hastanesi yoğun bakım ünitesinde bir süredir tedavi gören hastanın, yapılan tüm müdahalelere rağmen beyin ölümü gerçekleşti.

Beyin ölümü sonrası hastanın ailesinin organ bağışında bulunmasıyla birlikte süreç başlatıldı.

Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nde ilk kez gerçekleştirilen organ bağışı ve organ nakli koordinasyonu, ekiplerin özverili çalışmaları ve kurumlar arası iş birliğiyle başarıyla tamamlandı.

Ailenin bağış kararı sonrası, İl Sağlık Müdürü Çiğdem Cerit’in koordinasyonunda Sağlık Bakanlığı yetkilileriyle yapılan görüşmeler doğrultusunda organ nakli süreci yürütüldü.

Sağlık Bakanlığı İstanbul Organ Nakli Bölge Koordinasyon Merkezi’nden gelen ekiplerin de katılımıyla gerçekleştirilen süreçte, bağışlanan organlar 6 hastaya umut oldu.

Sürece katkı sunan sağlık çalışanlarına teşekkür edilirken, organlarını bağışlayan vatandaş rahmetle anıldı. Organ nakli bekleyen hastalar için bu bağışın büyük bir umut olduğu ifade edildi.

bottom of page