top of page

50 yıllık kahveciye plaket!

“Hizmet aşkı ile yanıyorum”

Lüleburgaz’a bağlı Alacaoğlu Köyü’nde yaklaşık 50 yıldır kahvecilik yapan Yaşar Girgin’e hizmetlerinden dolayı plaket verildi. Girgin; “Yılmadım, insanlar için varım ebediyete kadar olacağım. Hizmet aşkı ile yanıyorum” dedi.

Lüleburgaz’a bağlı Alacaoğlu Köyü’nde yaklaşık 50 yıldır kahvecilik yapan 75 yaşındaki Yaşar Girgin’e plaket verildi.

Lüleburgaz Kahveciler Esnaf Odası Başkanı Nazif Kıvılcım ve Kırklareli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ali Fuat Şeker tarafından 22 Aralık günü plaketi Girgin’e takdim edildi.

Başkan Şeker, uzun yıllar hizmet etmiş esnafa böyle bir hediye vermek istediklerini belirtti.

Şeker; “Sizin gibi insanlara çok ihtiyacımız var, sizlerden ders almak zorundayız. Sorunları bilen insanlarsınız sizler. Hizmetlerinizden dolayı size teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Lüleburgaz Kahveciler Esnaf Odası Başkanı Nazif Kıvılcım’da, Cumhuriyet’in 100’üncü yılı olması dolayısıyla Kırklareli’ye uzun yıllar hizmet eden esnaflara plaket verildiğini söyledi.

Kıvılcım; “Cumhuriyet’in 100’üncü yılına özel Kırklareli Esnaf Odaları Birliği aldığı kararla en yaşlı ve en eski üyelere Birlik Başkanı Ali Fuat Şeker tarafından esnaf ve sanatkarları onurlandırmak amacıyla plaket verilmesi kararlaştırıldı. Biz her zaman şu şekilde düşünüyoruz; Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi bu ülkede esnaf sanatkar ülkenin temel taşıdır. Biz de bu doğrultuda esnaf odası başkanlığı olarak yaptığımız çalışmalar sonucunda odamızın en eski üyesi olan Alacaoğlu Köyü’nden Yaşar Girgin abimize 50 yıldır bir fiil bu işi yaptığı için yönetim kurulumuzla aldığımız karar doğrultusunda uygun gördük” diye konuştu.

50 yıllık esnaf Yaşar Girgin’de plaketi almanın mutluluk verici olduğunu söyledi.

Girgin; “Yaklaşık 50 yıldır bu mesleğin içindeyim. Hiç bırakmamak şartı ile Alacaoğlu Köyü’nde işime devam ettim. Sırtımızda su da taşıdık, bir çay için bile çalıştığımız oldu. Yılmadım, insanlar için varım, ebediyete kadar olacağım. Hizmet aşkı ile yanıyorum” dedi.

Şeker, il genelinde 28 odaya plaket takdim edileceğini belirtti.

415 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page