top of page

4 yılda 5 patent!

Lüleburgaz Ramazan Yaman Fen Lisesi, 5 patent ile il birincisi oldu.



Kırklareli-Edirne illeri Sinai Mülkiyet Ödülleri ve Sinai mülkiyet Eğitim Semineri açılış töreni Kırklareli Üniversitesi Rektörlük Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Kırklareli’de 2018-2022 yılları patent başvuruları kategorisinde kabul edilen 5 patent başvuru ile il birincisi Lüleburgaz Ramazan Yaman Fen Lisesi oldu.

Kırklareli Valisi Birol Ekici tarafından verilen ödülü Lüleburgaz Ramazan Yaman Fen Lisesi Okul Müdürü Selahattin Temel alırken, etkinlikte Lüleburgaz İlçe Milli Eğitim Müdürü Cihan Erdem’de yer aldı.

4 YILDA 5 PATENT!

Lüleburgaz Ramazan Yaman Fen Lisesi öğrencilerinin aldıkları patent ve proje adları da belli oldu.

Açıklanan listeye göre; Arda Can Evgin ve Tuba Özge Abalar’ın uyguladığı ‘Depremzede Mobil Uygulama (2022)’ projesi, Merve Nur Çelik ve Deren Bildirici’nin uyguladığı ‘Med-K9’ projesi, Akasya Dibek – Eda Erez – Furkan Tuna Sevinç’in uyguladığı ‘Yeşil Ambulans’ projesi , Tuba Özge Abalar’ın uyguladığı ‘Akıllı Su Deposu’ projesi ve Arda Can Evgin ve Tuba Özge Abalar’ın uyguladığı ‘Depremzede Mobil Uygulama (2021) projesi olduğu belirtildi.

Bu projelerin konusu ise şöyle; ‘Depremzede Mobil Uygulama (2022)’ projesi: GPS ile enkaz altında kalan kişilere daha çabuk ulaşma, ‘MED-K9’ projesi: kanın ne kadar koyulaştığını kızılötesi ışınlarla ölçme, ‘Yeşil Ambulans’ projesi: ambulansın hastaneye en hızlı şekilde ulaşması için geliştirilen mobil uygulama, ‘Akıllı Su Deposu’ projesi: Su tasarrufunu amaçlayan akıllı su depolama sistemi ve ‘Depremzede Mobil Uygulama (2021)’ projesi: depremden sonra enkaz altında kalan kişilere hızlıca ulaşmayı sağlayacak bir mobil uygulama olduğu aktarıldı.

104 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page