top of page

3 milyonluk kurşun hırsızlığı!

Lüleburgaz’da Mimar Sinan’ın inşa ettiği Sokullu Mehmet Paşa Cami’nin kubbelerindeki kurşun plakalar yine çalınırken, çalınan kurşunların yaklaşık değerinin 3 milyon TL olduğu öğrenildi. Kurşunları çalan kişi ve kurşunları satın aldığı iddiasıyla hurdacılık yapan bir kişi emniyet ekiplerinin başarılı çalışması ile kıskıvrak yakalandı.

Lüleburgaz’da Mimar Sinan’ın ustalık eserlerinden biri olan ve 1569 yılında Padişah Kanuni Sultan Süleyman döneminde yapılan Sokullu Mehmet Paşa Cami Külliyesi’nin kubbelerindeki kurşun plakalar ikinci kez çalındı.

Lüleburgaz'ın en eski tarihi camilerinden biri olan Sokullu Mehmet Paşa Camii'nin kubbelerindeki çalınan kurşun kaplamaların şuan ki değerinin yaklaşık 3 milyon TL olduğu öğrenildi.

Hırsızların, camide cemaatin bulunmadığı gece saatlerinde, tarihi caminin kubbesine tırmanıp, etrafta kimsenin olmamasından faydalanarak hırsızlığı gerçekleştirdiği öğrenildi.

Caminin kubbesinde bulunan tarihi kurşun plakaları bağlantı yerlerinden söküp çalan hırsızlar, büyük bir alanı talan etti.

Camii hocası tarafından yerlerde kurşun plaka kalıntılarının fark edilmesiyle anlaşılan hırsızlık olayı sonrası emniyet ekiplerine haber verilirken, ekipler hemen işe koyuldu.


Lüleburgaz İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, bölgedeki kameraları büyük bir titizlikle günlerce incelerken, yapılan araştırmalar sonrası şahısların kimlikleri tespit edildi.

Tespit edilen şahısların yakalanması için çalışma başlayan ekipler, hırsızlığı gerçekleştirdiği belirlenen Y.K ile hurdacılık yapan D.A’yı düzenlenen operasyon ile gözaltına aldı.

Hırsızlığa karışan bir kişinin ise firari olduğu öğrenildi.

Bilindiği üzere 2019 yılında da hırsızlık yaşanmış, Edirne Vakıflar Bölge Müdürlüğü kubbelerin tekrar eski haline getirilmesi için büyük bir bütçe ayırmıştı.

1.945 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page