top of page

3 ayda 2 bin 236 kişi istihdam edildi

Hibe desteklerinde artış!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, başkanlığında 81 il valisinin online olarak katıldığı İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2024 yılı ikinci olağan toplantısı yapıldı. Toplantıda söz alan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Aytaç Babalıoğullu, İŞKUR tarafından kendi işini kurmak isteyen engellilere yönelik verilen hibe desteği miktarının 150 bin TL’den 400 bin TL’ye, kendi işini kurmak isteyen eski hükümlülere yönelik hibe desteği miktarının ise 110 bin TL’den 300 bin TL’ye yükseltildiğini 2. dönem proje başvurularının ise 7 Haziran 2024 tarihine kadar süreceğini ifade etti.


Kırklareli’nde İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2024 yılı ikinci olağan toplantısı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan başkanlığında online olarak gerçekleşti.

Kırklareli Valisi Birol Ekici, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan başkanlığında 81 İl valileri ve kurul üyelerinin katılımıyla 25 Nisan günü saat 14.00’da eş zamanlı ve online olarak gerçekleşen İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2024 yılı ikinci olağan toplantısına, Kırklareli Valiliği Atatürk Toplantı Salonu’nda Kurul Üyeleri birlikte video konferans yöntemiyle katıldı.

Bakan Işıkhan’ın katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurullarının etkinliğinin artırılmasına ilişkin değerlendirilmelerde bulunuldu.

2 BİN 236 KİŞİ İSTİHDAM EDİLDİ

81 ilde eş zamanlı online olarak gerçekleştirilen toplantının ilk oturumunun ardından Kırklareli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Aytaç Babalıoğullu, 2024 yılı ilk 3 ayı içerisinde İş ve Meslek Danışmanları tarafından 4 bin 704 bireysel danışmanlık görüşmesi yapıldığını söyledi.

682 işveren danışmanlığı gerçekleştirildiğini, ziyaretler sonucu işverenlerden alınan işgücü talepleri ile iş arayan vatandaşlardan 59’unun engelli olmak üzere 2 bin 236’sının kurumlar aracılığıyla özel sektörde istihdam edildiğini açıkladı.

TÜİK tarafından açıklanan 2023 yılı işgücü istatistiklerine göre Kırklareli, Edirne ve Tekirdağ illeri ile birlikte yer aldığı TR21 bölgesinin en yüksek istihdam oranı ile işgücü katılma oranına sahip bölgesi olduğunu belirtti.

Babalıoğullu, İŞKUR tarafından kendi işini kurmak isteyen engellilere yönelik verilen hibe desteği miktarının 150 bin TL’den 400 bin TL’ye, kendi işini kurmak isteyen eski hükümlülere yönelik hibe desteği miktarının ise 110 bin TL’den 300 bin TL’ye yükseltildiğini 2. dönem proje başvurularının ise 7 Haziran 2024 tarihine kadar süreceğini ifade etti.

Toplantı İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu üyelerinin görüş ve önerilerinin alınması ile sona erdi.

190 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page