top of page

29 Ekim programı belli oldu


8 Kasım stadında kutlanacak!


Lüleburgaz’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resmi programı belli oldu.



Barış Can KORKMAZ

Lüleburgaz’da yapılacak olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyetin 100. Yılı kutlamaları resmi programı netlik kazandı. Kutlamalar 28 Ekim Cumartesi günü saat 13.00’da başlayacak ve 29 Ekim Pazar 24.00’a kadar devam edecek. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenler ve çeşitli etkinlikler ile kutlanacak.

Öncelikle 28 Ekim Cumartesi günü saat 13.00’dan itibaren bütün resmi daireler ve okulların yanı sıra mağaza ve dükkanlar bayraklarla donatılacak.

Aynı gün 12.00’a kadar yeni tören alanı belediye tarafından Atatürk Posterleri ve bayraklar ile donatılacak.

Törenler 28 Ekim Cumartesi günü 13.00’da çelenk koyma programı ile başlamış olacak.

29 Ekim Pazar günü ise saat 9.30’da katılımcılar tören alanındaki yerlerini almış olacaklar.

Saat 10.00’da İlçe Kaymakamı Salih Yüce, garnizon komutanı ve belediye başkanı ile birlikte tören alanında asker, öğrenci ve halkın bayramını kutlayacak ve şeref tribünündeki yerlerini alacaklar. Ardından protokol konuşmaları gerçekleşecek ve şiirler okunacak. Devamında ilk, orta ve lise derecesindeki çeşitli alanlarda düzenlenen yarışmalarda derece almış öğrencilere ödülleri takdim edilecek.

TÖREN GEÇİŞİ

Tören geçişi sırasıyla bayrak ve flamaların geçişi, tören bölüğünün geçişi, Lüleburgaz kadın trampet takımı, okulların geçişi ve askeri araçların geçişi ile gerçekleşecek.

Tören alanında bulunan öğrenci grupları yürüyerek 8 Kasım Stadyumuna gidecek. Saat 12.00’ı gösterdiğinde stadyumda koro, öğrencilerin 100. Yıl koreografisi ve zeybek gösterisi yapılacak.

DİĞER ETKİNLİKLER

İlk, orta ve lise gruplarında Cumhuriyetin 100. Yılı ile ilgili resim yarışması, şiir yarışması ve sadece liseler statüsünde kompozisyon yarışması gerçekleşecek.

16 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page