top of page

24 saatte 2 bin imza!

“Bedeli biz ödüyorsak kararı da biz vermeliyiz”

Lüleburgaz Belediye Başkan Aday Adayı Özgür Kaya’nın başlatmış olduğu ön seçim kampanyasına ilk 24 saatte 2 binin üzerinde imza atıldığı belirtildi.

Kaya; “Cumhuriyet’in 100’üncü yılında ön seçim mi atama mı konuşmak ayıp. Ama biz bu atama kararına direnç göstermek zorundayız. Lüleburgaz halkı kendi kaderini kendi tayin edebilecek bilgiye, birikime, bilince sahiptir” dedi.

Lüleburgaz’da CHP’den Belediye Başkan Aday Adayı Özgür Kaya’nın ön seçim için başlatmış olduğu imza kampanyası sürüyor.

30 Kasım’da Lüleburgaz Ordu Evi karşısında başlayan kampanya ilk 24 saatte 2 binin üzerinde imza atıldığını belirtildi.

Kaya, kampanyanın tamamlanması için 10 bin imzanın gerektiğini ve yoğun talep olduğunu belirtti.

Kaya, partisinin daha önce yaptığı ön seçim sonuçlarının halk sandığa gittiği zaman çıkan sonuç ile neredeyse aynı olduğunu söyledi.

“BEDELİ BİZ ÖDÜYORSAK KARARI DA BİZ VERMELİYİZ”

Halkın talebinin ön seçim olduğunu belirten Kaya; “Partimizin Lüleburgaz ve Kırklareli için yetkili ağızlarından atama imalı sözler duyulmaya başladı. Bizde bu kararı kabul etmediğimizi belirtmek için ön seçim istediğimizi göstermek için imza kampanyası başlattık. Hedefimiz 10 bin imza. Yeterli sayıyı topladığımızda bu imzaları genel başkanımıza götüreceğiz ve ona halkın talebinin ön seçim olduğunu ileteceğiz. Biz bütün adayları ve örgütü ön seçime davet ediyoruz. Çünkü en doğru ve en demokratik yöntem budur.

Cumhuriyet’in 100’üncü yılında ön seçim mi atama mı konuşmak ayıp. Ama biz bu atama kararına direnç göstermek zorundayız. Lüleburgaz halkı kendi kaderini kendi tayin edebilecek bilgiye, birikime, bilince sahiptir. Bedelini bizim ödediğimiz kararları başkasının vermesine izin vermeyeceğiz. Çünkü bu şehirde biz yaşıyoruz ve yanlış kararların bedelini biz ödüyoruz. Bedeli biz ödüyorsak kararı da biz vermeliyiz” diye konuştu.

Ön seçimin demokrasinin gerekliliği olduğunu belirten Kaya; “Ön seçim Lüleburgaz’da CHP’nin her zaman güçlendirip daha ileriye götürmüştür. Bu seferde öyle olacağına inanıyoruz. Olması durumunda çıkan sonucun Lüleburgaz halkı tarafından da kabul edileceğini, destek olacağını biliyoruz. Ön seçim olsun sandıktan kim çıkarsa üyemiz, delegemiz arkasından gelelim. Mesela Avrupa da insanlar sokağa konulan elektrik lambaları için bile oylama yapıyorlar. Biz burada belediye başkanı seçerken niye oylama yapmıyoruz. Halka rağmen siyaset olmaz, halk istemiyorsa zorla siyaset dayatılmaz, zorla aday dayatılmaz bunun bedellerini daha önce ödedik. Sandıkta kim hizmet etmişse, kim çaba göstermişse, halkın ve delegenin gönlüne kim girdiye eminim ki o aday açık ara seçilip kazanacaktır. İmza kampanyamız da beklediğimizden daha iyi. İnsanların koşa koşa geldiğini ve sıra oluşturduğunu görünce daha da heyecanlandık. Ben bu isteğin kısa zamanda sele dönüşeceğini ve kısa zamanda Lüleburgaz’da dönüşümü başlatacağına inanıyorum” dedi.

Diğer adayları da kampanyaya davet eden Kaya, gereken 10 bin imza için saat 11:00-18:00 arasında imza verilebileceğini belirtti.

265 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page