2025’te 13 bin ünite kan bağışlandı
- Özlem KARAKOYUN

- 31 Ara 2025
- 1 dakikada okunur


Türk Kızılay Lüleburgaz Şube Başkanı Mustafa Gamsız, Türkiye genelinde kan bağışında yakalanan olumlu tablonun Kırklareli’ne de yansıdığını belirterek, 2025 yılı boyunca Lüleburgaz dâhil olmak üzere il genelinde 13 bin ünitenin üzerinde kan bağışı alındığını açıkladı.
Gamsız, bu rakamın kan bağışının hayati önemini bir kez daha ortaya koyduğunu vurgulayarak, “Vatandaşlarımızın gösterdiği duyarlılık bizleri son derece memnun ediyor. Her bir bağış, bir hayat demektir” dedi.
Yılın son günlerinde de kan bağışı çalışmalarının aralıksız sürdüğünü ifade eden Gamsız, Lüleburgaz Kongre Meydanı’nda kurulan kan bağış noktasında vatandaşların gönüllü olarak kan verdiğini, bağışçılara Kızılay tarafından çeşitli hediyeler takdim edildiğini söyledi.
Türkiye genelindeki duruma da değinen Mustafa Gamsız, Türk Kızılayı’nın 2025 yılında ülke genelinde 3 milyon ünite kan bağışı hedefine ulaştığını belirterek, “Türk Kızılayı olarak Türkiye genelinde 1140 hastanenin günlük kan ihtiyacını karşılıyoruz. Geçtiğimiz yıl 2,7 milyon ünite olan kan bağışı miktarı, 2025 yılında yaklaşık yüzde 10 artış göstererek 3 milyon üniteye yükseldi” ifadelerini kullandı.
Gamsız, kan bağışının sürekliliğinin büyük önem taşıdığını belirterek tüm vatandaşları düzenli kan bağışçısı olmaya davet etti.


