top of page

“19 bin dönüm orman yok edilecek”

 “Kararı tekrar gözden geçirin”

Kırklareli Valiliği Çevre, Şehircilik Ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nün 3 Nisan günü yayınladığı ilana göre Kula Köyü’nde yapılması planlanan altın-gümüş madeni için “ÇED gerekli değildir” kararı çıktı.

Kırklareli Doğa ve Kültür Derneği (DOKU) Başkanı Göksal Çidem, alınan bu karardan biran önce dönülmesi gerektiğini belirterek yetkililere seslendi.

Yaklaşık 19 bin dönüm ormanın yok edileceğine vurgu yapan Çidem, sadece suyun ormanın kuşların ve doğanın sesi olduğu bölgede, altın arayacaklar diye binlerce ton dinamit kullanılarak taşın toprağın paramparça edileceğini belirtti.

Kula köyünde incelemeler yapan ve köylü ile görüşen Göksal Çidem, her türlü yasal süreci başlatıp sürecin her aşamasını takip edeceklerini ifade etti.

“KARAR VERENLERE SESLENDİ”

Aynı bölgeye daha önce ÇED gereklidir raporu veren idarenin bugün ÇED gerekli değildir raporu vermesine anlam veremediğini kaydeden Çidem, “Burası Istrancalar’ın derinliklerinde Kırklareli merkez Kula köyü. Altın madeni ruhsat alanı. DOKU Derneği olarak sahada inceleme yapıyoruz. Sadece suyun, ormanın, kuşların ve doğanın sesi var. Burada hayvan otlatmak yasak. Ama patlatmalı altın madeni açmak istiyorlar. Sahada tam kapalı orman var, su var, yaban hayatı var. Yani o lması gerekenler var. Hayvanlara bile yasaklanan sahaya ÇED gerekli değildir kararı verildi. Her türlü yasal süreci başlatıp sürecin her aşamasını takip edeceğiz. 2015 yılında ÇED gereklidir kararı veren idare bugün neden ÇED gerekli değildir kararı verdi? Elbette bizim sorduğumuzu bağımsız yargı da soracaktır. Çünkü hukuk devletinde yaşıyoruz. Bir an önce ÇED gerekli değildir kararından vazgeçin. Karar verenlere sesleniyoruz. Kararı tekrar gözden geçirin. Sahayı asıl sahiplerine bırakın.” ifadelerine yer verdi.

600 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page