top of page

13 yıllık gelenek!

110 aileye gıda yardımı

Lüleburgaz’ın ilk Belediye Başkanı Ethem Paçacı’nın torunu merhum Mubahat Paçacı Şen adına yapılan gelenek 13 yıldır devam ediyor. Mubahat Paçacı Şen’in kızı İpek Şen, 13 yıldır Dere Mahallesi’nde ki ihtiyaç sahibi ailelere gıda yardımında bulunuyor.

Lüleburgaz’ın ilk Belediye Başkanı Ethem Paçacı’nın torunu olan merhum Mubahat Paçacı Şen adına yapılan gelenek 13 yıldır devam ediyor.

Mubahat Paçacı Şen’in, Lüleburgaz’ı ve büyüdüğü Dere Mahallesi’ni özlem ve sevgiyle hiç unutmadığı, yıllarca mahalleli komşuları ile Ramazan ayında buluşup beraber olduğu belirtildi.

Mubahat Paçacı Şen’in vefatının ardından ise İstanbul’da yaşayan kızı İpek Şen tarafından gelenek devam ediyor.

İpek Şen, bu yıl Ramazan ayında Dere Mahallesi’nde bulunan 110 aileye gıda yardımı yaptı ve ömrünün sonuna kadar buna devam edeceğini belirtti.

Yardımların ihtiyaç sahibi ailelere ulaşmasında aracılık eden Dere Mahallesi Muhtarı ve Muhtar Adayı Nuri Yavuz İşçioğlu, İpek Şen’e yaptığı yardımlardan dolayı teşekkür etti.

İşçioğlu; “Öncelikle Mubahat ablamıza rahmet diliyoruz. Kendisinin hayattayken başlatmış olduğu bu geleneği kızı İpek Şen tarafından devam ettirilmektedir. Ailemiz bu yıl Ramazan ayı dolayısıyla içerisinde gıda ürünlerinin olduğu, 110 koliyi ihtiyaç sahibi ailelerimize ulaştırdı. Bu davranışlarından dolayı onlara tekrar teşekkür ediyoruz. İpek hanımefendi sadece Ramazan ayında gıda yardımı değil her zaman bizlere destek olmuştur. Öğrencilerin ve çocukların kıyafetinin alınması, maddi ve manevi destek olup, mahalle halkımızın ihtiyaçlarını karşılamıştır. Bu güzel davranışın bitmemesini ve daha çok insana ulaşmayı diliyorum. Bizler de her zaman olduğu gibi mahalle halkımıza yardımların ulaşmasına devam edeceğiz.” dedi.

747 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page