top of page

Şaka ile başladı gerçek oldu!


Lüleburgaz’da 12 senelik iki kadın arkadaş birbirlerine şakayla karışık “Dükkan mı açsak” derken, bu şaka gerçeğe dönüşüp, ev yemekleri yaptıkları bir lokanta açtılar.




Barış Can KORKMAZ

Lüleburgaz Fatih Caddesinde geçtiğimiz hafta iki girişimci kadın arkadaş “Anne Eli Tadında" isimli lokantanın açılışını gerçekleştirdiler.

12 yıl önce çocuklarının okulunda tanışan ikili arkadaşlığı hiç kesmedi. 12 yıldır “Yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmez” diyerek tanımladıkları arkadaşlıklarına artık iş ortaklığı da eklendi.

İşletmecilerden Fatma Külahçıoğlu aslen Gaziantepli olup 12 senedir Lüleburgaz’da ikamet ediyor. 10 yıla yakın süredir de Gaziantep’ten getirdiği salça vb. doğal gıdaları çevresindeki insanlara cüzi bir ücret karşılığı satış yaparak ev ekonomisine destek oluyor. İşletmecilerden Aliye Atay ise 17 senedir Lüleburgaz’da ikamet ediyor. Aslen Iğdırlı.

Dükkan Pazar günleri kapalı, onun dışında her gün sabah 08:00 akşam 20:00 arasında hizmet veriyor.

ŞAKA OLARAK BAŞLADI, GERÇEK OLDU

Olayların nasıl gelişerek dükkan açma boyutuna geldiğini aktaran Fatma Külahçıoğlu; “Ben zaten uzun süredir böyle bir iş fikri düşünüyordum. Her sene Gaziantep’e gidip geldiğimde getirdiğim organik ürünler ile kendi çevremde denemeler yaptığım için bunu büyütmek istiyordum. 2 hafta önce kadar arkadaşım ile yufka yapıyorduk. Şakayla karışık birbirimize destek olarak dükkan mı açsak diyerek gülüştük. Şaka olarak başlayan sohbetin sonucu bugün gerçek oldu ve dükkanımızda hizmet veriyoruz.” dedi.

Konu hakkındaki açıklamaları devam ettiren Aliye Atay; “Bu dükkan açsak mı açmasak mı diyaloglarından sonra dükkan aramaya başladık. 1 hafta süren aramanın ardından evlerimize çok yakın olan bu dükkan gözden kaçırdığımızı fark ettik ve görüşme sağladık. Ayın 11’inde Çarşamba günü dükkanımızı tuttuk. Küçük çocuklarımız da var, dükkanın burada olması hem onların okullarına hem evlerimize yakın olduğu için bize kolaylık sağlıyor. İhmal etmeden işimizi yapıyor oluyoruz.” diyerek süreci özetledi.

HAMUR İŞLERİ ALİYE’DE, YEMEKLER FATMA’DA

Henüz bir hafta dolmadan işlerin nasıl gittiğinden ve geri dönüşlerden bahseden ikili iş dağılımını nasıl yaptıkları konusunda da bilgi aktardı.

İş dağılımında hamur işlerini Aliye Atay üstlenirken, yemek çeşitlerini ise Fatma Külahçıoğlu üstlendi.

Fatma Külahçıoğlu geçen kısa süredeki duruma değinerek; “Çocuklarımız okulda arkadaşlarına ve hocalarına durumu heyecan ile aktarmış. Burayı açtığımızı öğrenince okuldaki öğretmenlerimiz, sınıf annelerimiz gelmeye başladılar. Zaten daha önce çevreye satış yaptığım içim bilen kişiler de geliyorlar. Şimdiden organizasyon ağırlamaya başladık. Gün, doğum günü, kutlama, toplantı gibi organizasyonları burada düzenleyebiliyoruz” diyerek gidişatı özetledi.

“BUNLAR BİZİM İÇİN GÜZEL DUYGULAR”

Aliye Atay geri dönüşlerin iyi olduğunu ve memnuniyet gördüklerini dile getirerek; “Şu anda fiyatlarımız piyasaya göre çok uygun durumda. Elimizden geldiği kadar insanları yormayacak düzeyde tutmaya çalışıyoruz. Görüp merak edip ilk kez gelen müşterilerimiz ürünlerimizin tadına baktıktan sonra tekrar gelip bu kez paketle alıyorlar. Bunlar bizim için güzel duygular. İşimize daha çok sarılmamıza yol açıyor.

Fiyatlarımıza örnek verecek olursak gözleme çeşitlerimiz 25 lira, içli köfte adedi 25 lira, mercimek köftenin kilosu 200 lira, pasta çeşitleri dilim şekilde 20 lira, kısır kilosu 150 lira tarzında seyrediyor. Örneğin mantının ister pişmiş ister kurutulmuş şekilde kilosu 200 lira. Mantı, salça gibi ürünlerin satışını da yapmaktayız burada.

Menüdeki yemeklerimiz her gün aynı değil günden güne değişiklik gösteriyor. Şu anda sadece yakın konumlara paket servis hizmeti veriyoruz. Biraz daha oturttuktan sonra daha geniş bir alana olabilir tabii ki şimdilik bilemiyoruz.” şeklinde konuştu.

“KADINLAR YAPILAMAZ DENEN ŞEYLERİ İSTEDİKLERİ ZAMAN EN İYİ ŞEKİLDE BAŞARIYORLAR”

Son olarak yaşadıkları zorluklara değinen ikili dükkan baktıkları sırada çevre insanlar arasından “burası olmaz, iş yapmaz” tarzında söylemler olduğu, sonrasında işletmeyi açınca aynı kişilerin “ne güzel olmuş burası tutar” tarzında konuştuğunu söyledi.

Bunlara rağmen pes etmeyen iki arkadaş; “Kadınlar yapılamaz denen şeyleri istedikleri zaman en iyi şekilde başarıyorlar. Biz de iki kadın girişimci olarak bu yola çıktık ve en kaliteli ve özenli şekilde "anne eli değmiş gibi" diyerek işimizi daha ileri taşıyacağız.” dediler.

Fatma Külahçıoğlu eşinin konu hakkındaki düşüncelerini aktararak; “Eşlerimiz fabrikada çalışıyorlar. Benim eşim en baştan beri olumlu bakıyordu. Zaten açtıktan sonra da başarılı olacağını iyice görmüş oldu.” dedi.

Aliye Atay konu hakkında; “ Benim eşim en başta çok tepki vermemişti. Olumsuz bakmıyordu ya da yapma gibi şeyler söylemiyordu ama olabileceğinden çok emin değildi. Ama o da sonrasında durumu görünce o da inandı ve desteğini esirgemiyor” şeklinde konuştu.

İsmin doğuşu ise iki arkadaş tarafından ortak şekilde oluştu. Fatma Külahçıoğlu “Anne Eli” fikrini sundu, Aliye hanım ise “Tadında” kısmını ekledi. Ortaya iki emekçi ve girişimci kadının eseri olan “Anne Eli Tadında” isimli sağlıklı ve ucuz hizmet veren bu işletme çıktı.

44 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page