top of page
Yazarın fotoğrafıgorunumhaber

Ücretsiz elektrik Ocak’ta başlıyor

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığı’nın haftalık olağan toplantısında söz alan mevcut İl Genel Meclis Üyesi ve aday adayları Yeşim Girgin ve Saygun Ersin, 2024 yılının ocak ayında faaliyete girmesi planlanan GES projesi ile köylere elektriğin ücretsiz verileceğini belirtti.

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığı’nın haftalık olağan toplantısında il genel meclis üyesi aday adayları açıklamalarda bulundu.

Toplantı da aday adaylarından Yeşim Girgin, Emin Sertkaya ve Saygun Ersin söz alarak açıklama yaptı.

KÖYLERE ÜCRETSİZ ELEKTRİK MÜJDESİ

Yeşim Girgin, iki dönemdir İl Genel Meclis Üyesi olduğunu ve dik duruşu ile tekrar aday adayı olduğunu söyledi.

Tüm aday adayı olanlara başarılar dileyen Yeşim Girgin; “Biz kasım ayı bütçesini yaptık tam olarak 26 milyon 184 bin TL’yi Lüleburgaz’ımızın köylerine hakkaniyetli bir şekilde yaptık. 3 tane şantiyemiz olacak bunlar taş ocağı, asfalt ve kum ocağının asfalt dağıtımı şeklindedir. Bunlar meclisimizden onaylanmış olarak geçti. Köylerimizde ki enerjinin su depolarına istinaden aldığımız karar üzerine Karakoç’da çok büyük sahaya güneş enerjisi, meclisimizin onayı ile birlikte ocak ayında açılacak. Hak edişini ödedik bütün köylerimize elektrik ve enerji ücretsiz dağıtılacak. 2 dönemdir il genel meclisi üyesi olarak görev yapmaktayım. Bu görevi layıkıyla yaptığıma ve gerektiği yerde dik duruşumla, hiçbir şekilde, bölgemin menfaatini, çıkarlarını, hiçbir bölge de, hiçbir kimseye, hiçbir devlet erkanına asla ve asla yedirtmedim. Bu duruşumla da aynı şekilde devam ediyorum. Etmeye de devam edeceğim. Bilgi ve becerilerimle bölgem de bulunan tehlikeleri, bugün nasıl duruyor ve savunuyorsam yarında aynı mücadeleyi devam edeceğim” dedi.


“MECLİS BAŞKANI OLMAK İSTİYORUM”

İl Genel Meclisi Aday Adaylığı hakkında açıklama yapan Saygun Ersin ise parti de çeşitli görevler de bulunduğunu ve yeni dönem de meclis başkanı olarak köylere hizmet etmek istediğini belirtti.

Ersin; “Görevdeyken Lüleburgaz’ın köyleri başta olmak üzere Kırklareli’nin toplam 179 köyüne hizmet etme görevinde bulundum. Geçtiğimiz kasım ayı bütçe ayımızdı. Alınan karar da 2024 yılı için 630 milyon TL’yi gelir gider olarak dağıttık. En büyük payı Lüleburgaz ilçemize 26 milyon olarak tahsis ettik. 2024 yılı yatırım programına ilimizin en büyük sıkıntısı olan bozuk köy yollarımıza çare olarak ve yine il özel idaremizin gelirlerini yükseltmek amacıyla asfalt plenti kurulmasını yatırım programımıza ilave ettik. Yapılan piyasa araştırmalarında saatte 120 ton üretimi olan asfalt plentinin 25 milyon, asfalt sericisinin 12 milyon 500 bin TL, 2 adet asfalt silindirinin 9 milyon TL bedellerinin olduğunu tespit ettik. Yine ihale ile yaptığımız köprü trapez kanal, kilit parke taş ve büst imalatı için kendi bünyemizde taş ocağı işletmesi ve beton santrali kurulmasını planladık. Bu 3 büyük yatırımımızı tamamı ile düşük devlet kredileri ile gerçekleştireceğiz. Tahminim 2024’de bu tesislerimizi faaliyete geçireceğiz. Muhtarlarımız en büyük zorluk çektikleri elektrik ücretlerini ödeme konusunda GES projesi geliştirdik. Bu projemizde yeni yılın ilk ayında faaliyete geçecek. Muhtarlarımız zorlanmış oldukları elektrik faturalarını ödemekten kurtulacaklar. Tamamı ile güneş enerji panellerinden bunu sağlayacağız. İl Genel Meclisi’nde ki bilgi ve deneyimim ile önümüzde ki dönemde Kırklareli’mizin 179 köyüne meclis üyeliğinin yanında meclis başkanı olarak hizmet etmek istiyorum. Bu nedenle ilimde, ilçemizde yapılacak olan temayül yoklamasında desteklerinizi bekliyorum” diye konuştu.

“7/24 ULAŞILABİLİR OLACAĞIM”

İl Genel Meclisi Aday Adaylığını açıklayan Emin Sertkaya ise; “Çalışma hayatım boyunca sendikal mücadelenin içinde oldum. Sendika yönetiminde ve aktif sendika iş yeri temsilciliği görevinde bulundum. Üyesi olmaktan onur duyduğum Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında siyaset yapmak istiyorum. Bilgi ve birikimime güvenerek İl Genel Meclis Üyesi aday adayı oldum. İl Genel Meclisi’nin sorumluluklarını biliyorum. Çözüm süresinde muhtarlarımızla ve belediye başkanlarımızla koordineli çalışarak ve projeler üreterek bunlara yardımcı olmaya çalışacağız. 7/24 ulaşılabilir olacağım. Temayül yoklaması olursa hepinizden destek bekliyorum. Aday adayı olan diğer arkadaşlara da başarılar diliyorum” dedi.

356 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page