top of page

Örnek dernek!

Lüleburgaz’ın Ovacık Köyü’nde vatandaşların haber vermesi üzerine yuva arayan ve yuvası yıkılan leylek için yeni yuva Trakya Afet Gönüllüleri ve Doğa Koruma Derneği tarafından yapıldı.


Lüleburgaz’ın Ovacık Köyü’nde vatandaşlar yuva arayan ve yuvası yıkılan leylek için yeni yuva yapılması talebiyle durumu Trakya Afet Gönüllüleri ve Doğa Koruma Derneği’ne bildirdi.

Vatandaşlardan Sibel ve Galip Yılmazoğlu’nun ihbarı üzerine Trakya Afet Gönüllüleri ve Doğa Koruma Derneği Başkanı Ahmet Dörtler, leylek yuvası için duyarsız kalmadı.

Dörtler, Lüleburgaz Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nün desteği ile yeni yapılan leylek yuvası uygun bir yere kondurdu.

Başkan Dörtler, desteklerinden dolayı Lüleburgaz İtfaiyesi, TEMA Vakfı Lüleburgaz Sorumlusu Resul Çokan ve Yeni Mahalle Sorumlusu Sibel Kocaman’a teşekkür etti.

Dörtler; “Kızım Zeynep Dörtler, leyleğin adını ‘Yaprak’ koydu. Şimdi yuvasına gelmesini bekliyoruz. Bizleri arayarak durumu ihbar eden duyarlı vatandaşlarımıza teşekkür ederiz. Daha öncede bir leylek operasyonu yapıp yaralı leyleğimizi kurtarmıştık. Derneğimiz doğanın ve tüm canlıların varlığını sürdürebilmesi için faaliyetlerine aralıksız devam etmektedir” dedi.

239 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page