top of page

Ön seçime destek





CHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığı’nın ön seçim talebini yenilemesi dolayısıyla, belediye başkan aday adayı olan isimlerden Serap Ürün ve Hakan Dedeoğlu açıklamalarda bulundu.

Bilindiği üzere CHP İlçe Başkanlığı, 28 Ocak Pazar günü yaptığı olağanüstü toplantıda aldığı karar ile belediye başkanlığı için ön seçim taleplerinin tekrar değerlendirilmesini ön gören dilekçelerini, il başkanlığı aracılığıyla genel merkeze iletilmesini istemişti.

Bunun üzerine CHP’den belediye başkanlığı için aday adayı olan isimlerden Serap Ürün ve Hakan Dedeoğlu, kararı desteklediklerini belirten açıklamalarda bulundular.

Serap Ürün açıklamasında, biraz geç alınmış bir karar olsa da ilçe yönetimince alınan bu kararı doğru ve yerinde buluyorum derken, şunları kaydetti: “Kırklareli’nin her ilçesinde ön seçim yapılırken sadece ve sadece Lüleburgaz’da ön secim yapılmamış olması hem halkı, hem üyeleri, hem de aday adaylarını rahatsız etti. İlçede tartışmalar yaşanmasına, istifaların oluşmasına sebep oldu. CHP’nin Kırklareli'nde başarılı bir seçim geçirmesi hedefleniyorsa ki öyle olduğunu düşünüyorum, genel merkezimizin bu çağrıya uyacağını ve Lüleburgaz’da ön seçime gideceğini düşünüyorum. Aksi takdirde Lüleburgaz’ı CHP olarak kazanamaz isek bu genel merkezin sorumluluğunda olacaktır. CHP Genel Merkezi’nin Trakya’da oluşabilecek çözülmeye dur demesi için mutlaka Lüleburgaz'da ön seçim kararı alması gerekmektedir” dedi.

Hakan Dedeoğlu ise; “Kırklareli İli’nde Lüleburgaz İlçesi haricinde her yerde ön seçim olmasına karşın alınan atama kararı üyeler üzerinde olumsuz bir etki yaratmıştır. Diğer taraftan İl genel ve belediye meclis üyeleri için ön seçim yapılırken, belediye başkan adaylığı hususunda ön seçim olmaması üzüntü verici olmuştur. Sonuç itibarıyla; Lüleburgaz İlçe Başkanlığı’mızın yaşanan son gelişmelerle ilgili olarak duyduğu lüzum üzerine CHP Lüleburgaz Belediye başkanlığı için ön seçim kararı alınması adına CHP Genel Merkezi’ndeki yetkililere ulaşılmasının Lüleburgaz’ın geleceği açısından alınacak önseçim kararının önemli olduğunu düşünüyor ve bu kararın adaletli bir gelecek adına önemsediğimi belirtmek isterim” dedi.

443 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page