top of page

Ödenek tartışması!

“Herkese var bize yok”

Ayvalı köyü muhtarı Ertuğrul Koç, İl Özel İdaresi bütçesinden köylerine ayrılmayan ödenek nedeniyle tepkisini dile getirirken, İl Genel Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu Başkan Yardımcısı Saygun Ersin ise hakkaniyet ölçüsünden emin olduklarını kaydetti.

Kırklareli İl Özel İdaresi tarafından geçtiğimiz günlerde 2024 bütçesi ve köylere yapılacak yardımlar belli olurken, Ayvalı Köyü Muhtarı Ertuğrul Koç, İl Özel İdaresi bütçesinden kendi köyüne ödenek çıkmaması dolayısıyla isyan etti.

“Sizde vicdan var mı CHP İl Genel Meclis Üyeleri” diyen muhtar Ertuğrul Koç, köylerine tek bir kuruş destek çıkmamasını ağır dille eleştirdi.

Konuya ilişkin olarak değerlendirmelerini aldığımız İl Genel Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu Başkan Yardımcısı Saygun Ersin, Ayvalı köyü muhtarı Ertuğrul Koç’un açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını, bütçenin hazırlanması aşamasında köy muhtarlarının talebinin ortak toplantıda alındığını belirtti.

Ersin, “Biz yaptığımız işteki hakkaniyet ölçüsünden eminiz” ifadelerini kullandı.

“AYVALI KÖYÜNE TEK BİR KURUŞ YARDIM AYRILMAMIŞ”

Köylere yapılacak yardım listesinden utanç duyuyorum diyen Koç, herkese var bize yok derken, “Kasım ayında gerçekleşen 2024 yılı yatırım programında köylere yapılacak hizmetler için ayrılan bütçe listesinde yapılan paylaşım miktarlarından utanç duyuyorum. CHP İl Genel Meclis Üyelerinin listelerde göründüğü gibi vicdansızca dağıtılan yardımlarda Ayvalı Köyüne tek bir kuruş yardım ayrılmamış. Oysaki Ayvalı Köyünde CHP partisine yüzde 70 oy çıkmıştır.” dedi.

“KÖYÜMÜZ CHP SEÇMENİNE SESLENİYORUM”

Ayvalı Köyü CHP seçmenine seslenen Koç, oy kullanacakların vicdanlı davranacak kişilere oylarını vermesini isterken, “Ben buradan köyümüz CHP seçmenine sesleniyorum. Lütfen vicdanlı davranacak İl Genel Meclis üyesi adaylarına oy verin. Köyümüz çok gelişmekte olan, 4 tane restoranı olan faal bir köydür. Ama yollarımız sokaklarımız berbat durumdadır. Genel sekretere resim çekerek gönderdim. Telefon açtım cevap vermedi. Biz bayramlarda dua ediyoruz yağmur yağmasın ki vatandaşlar kabir ziyaretlerine gidebilsin diye. Yoksa çamurdan dolayı kabre bile giremiyor insanlar.” diyerek tepkisini dile getirdi.

SAYGUN ERSİN : ‘BİZ KENDİMİZDEN EMİNİZ ‘

Konuya ilişkin olarak değerlendirmelerini aldığımız İl Genel Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu Başkan Yardımcısı Saygun Ersin, Ayvalı muhtarı Ertuğrul Koç’un açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını, bütçenin hazırlanması aşamasında köy muhtarlarının talebinin ortak toplantıda alındığını belirterek şunları söyledi;

“Biz her yıl olduğu gibi bu yılda tahmini bütçeyi ve yatırımları hazırlarken tüm muhtarlarımızla bir araya geldik. Çiftlikköy, Sakızköy, Hamitabat ve Müsellim muhtarlarımız mazeretlerini bildirerek toplantıya katılamadılar.

Tüm muhtarlarımıza köylerinin ihtiyaçları tek tek soruldu ve bütçe bu bilgilerle hazırlandı. Tüm muhtarlar gibi Koç’ta toplantıdaydı ve asfalt kırığı dışında bir ihtiyaçları olmadığını açıkladı. Ben de asfalt kırığının bütçe kapsamına alınamadığını, genel sekreterin inisiyatifinde olduğunu ve bu sorunun çözümü için müdahil olacağımızı açıkladım.

Toplantıya katılamayan muhtarlarımız taleplerini daha sonra bana gönderdiler. Biz de tüm talepleri değerlendirerek hakkaniyet çerçevesinde bir yatırım planı açıkladık.

Eğer toplantıdan sonra Ayvalı köyümüzün bir ihtiyacı doğdu ise bunu da ek bütçe döneminde karşılayacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.

Biz yaptığımız işteki hakkaniyet ölçüsünden eminiz.”

Ersin ayrıca asfalt plent tesisi ve diğer yatırımların uygun kredi ile gerçekleştirileceğini belirterek, önümüzdeki günlerde bu konuda ayrıntılı bir açıklama yapacağını kaydetti.

KÖYLERE AYRILAN BÜTÇE ÖRNEKLERİ

Kırklareli İl Özel İdaresi tarafından geçtiğimiz günlerde açıklanan 2024 bütçesinde köylerin ihtiyaçları doğrultusunda yapılacak yardımlardan parke taşı yapım işi için en çok bütçeyi 1 milyon TL ile Kırıkköy aldı. Kırıkköy’ü 850 bin TL ile Karaağaç ve Ertuğrulköy izledi. Parke taşı yapım işi için en az ödenek çıkan köy ise 400 bin TL ile Düğüncübaşı oldu.

Bazı köyler birden fazla çalışma için ödenek alırken, Seyitler Köyü’ne parke taşı yapımı için 600 bin TL, Kanalizasyon ilave hattı için 100 bin TL, klor makinesi alımı için 35 bin TL, yangın tankeri alımı için 50 bin TL, sosyal tesis yapımı için 400 bin TL olmak üzere toplamda 1 milyon 185 bin TL ödenek ayıldı.

Yapılacak çalışmalar için ayrılan ödenekler arasında en yüksek rakamlı olanı ise 2 milyon 049 bin TL ile Ceylanköy su deposu yapım işi oldu.

Yine 1 milyon TL ile Ovacık köyüne yapılacak çok amaçlı hizmet binası yapılacak yardımlar arasında yüksek rakamıyla dikkat çekiyor.

621 görüntüleme1 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page