top of page

Öğretmenlerden müzik şöleni!

“Unutulmaz bir gece yaşayacağız”

Lüleburgaz’da yaşları 50-80 arasında değişen çoğunlukla emekli öğretmenlerin olduğu topluluk konser verecek. 25 Şubat günü gerçekleşecek olan Koro ve Ritim Grubu Konseri için üyeler her gün 4 saat aralıksız çalışıyor. Koro yöneticisi Şükran Akdeniz “Çalışmalarımız hızlandı ve her gün gelip burada 4 saat çalışıyoruz. 25 Şubat’ta unutulmaz bir gece yaşayacağız” dedi.

Lüleburgaz Kepirtepeliler Eğitim Vakfı Dostlar Korosu ve Ritim Grubu Ertuğrul Köyü Cumhuriyet Kadınları Müzik Dinletisi verecekleri konsere aralıksız çalışıyor.


Lüleburgaz’da yaşları 50-80 arasında değişen çoğunlukla emekli öğretmenlerin olduğu topluluk konser verecek.

Müzik Dinletisi 25 Şubat günü saat 20:00’da Lüleburgaz Yıldızları Sanat Akademisi Cahit Irgat Salonu’nda ücretsiz şekilde sahnelenecek.

Şükran Akdeniz’in yönettiği programda sunumu Tenzile Kırbaş ve Yaşar Ergüven, slayt hazırlamayı da Nevim Çamalan yapacak.

Yönetici Şükran Akdeniz, herkesi bu etkinliğe davet etti.


“UNUTULMAZ BİR GECE YAŞAYACAĞIZ”

Akdeniz, konser için hiç durmadan her gün 4 saat çalıştıklarını ve en iyi şekilde hazırlandıklarını belirtti.

Akdeniz; “Bir ana tanırım Kepir’dir adı. Öyle bir ana ki arkamızda yer alan dağ gibi. İnsan annesini babasını kaybedebiliyor ama dostlukla beraber bir araya geldiğiniz zaman kendinizi dağlar gibi güçlü hissediyorsunuz. Çalışmalarımız hızlandı ve her gün gelip burada 4 saat çalışıyoruz. 25 Şubat’ta unutulmaz bir gece yaşayacağız. Bizim konserimizin konsepti farklı. Adı yaşam treni. Mevsimler nasıl  4 mevsimse insanın yaşamı da böyledir. Koro olarak kış mevsimini yaşıyoruz. Yaşlarımız 50-80 arasında değişiyor. 80 yaşında olan koca çınarımız, duayenimiz Sevgin Sarıoğlu’dur. Her zaman arkamızda duran ve moral olan biridir. Biz onu görünce içimize umut doluyor. Bu yaşam trenine de kimi iner, kimi biner. Sıradan bir program değil bu her türkünün içeriğine uygun sözler yazdık. Ve öğretmenlerimizin fotoğraflarının olduğu bir slaytta hazırladık. Çok çaba sarf ettik. Herkesi konserimizi dinlemeye, izlemeye davet ediyoruz” dedi.

KEV Dostlar Korosu’nda; Sevgin Sarıoğlu, Semra Oral, Makbule Tuna, Şenel Metin, Safiye Topaç, Münire Çakır, Sevtap Susar, Hamide Yılmaz, Nebahat Kiremitçi, Tenzile Kırbaş, Zeycan Şahin, Kadriye Zülam, Veldağ Teker, Yaşar Ergüven, Şerife Tuna, Nuran Karakoç, Işık Kaya, Neşe Demir, Neziha Peker, Nevim Çamalan, Özlem Çolakoğlu, Pembe Baykan, Günay Eroğlan, Filiz Hongur, Bahar Gömlekli, Funda İlksen, Emine Yasavul, Güner Sabancılar, Seyran Akgöl ve Hamide Arkın yer alıyor.

Entrümanlarda da; bağlama ve mandolinde: Şaban Çalışan, mandolin: Ahmet Tangül, akordeon: Cevayettin Teker, banjo: Medaim Gökay, darbuka: Ahmet Ayan, davul: Emine Yasavul, bendir: Funda İlksen, def: Şaziye Çalışan ve Neşe Demir, keman-piyano-bağlama: Şükran Akdeniz, kaşık: Makbule Tuna ve Günay Eroğlan ve darbukacılar: Makbule Tuna, Güney Eroğlan, Neşe Demir, Neziha Peker, Şerife Tuna Hamdiye Arkın, Hamide Yılmaz, Işık Kaya, Zeycan Şahin, Nevim Çamalan, Özlem Çolakoğlu, Zümrüt Durak, Nilgün Karakuz ve Nuran Karakoç yer alıyor.

3 bölüm halinde sunulacak olan konserde toplam 26 şarkının sahnelenmesi planlanıyor.

563 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page