top of page
Yazarın fotoğrafıgorunumhaber

Öğretmenler Günü kutlandı

Güncelleme tarihi: 27 Kas 2023

“Yüreği sevgi dolu bir ışıktır”

Lüleburgaz’da Öğretmenler Günü kutlama programı kapsamında, öğrenciler sokağa çıkıp ‘Öğretmen Nedir?’ sorusunu yöneltti. Gelen cevaplar bir videoda toplanırken, törende gösterime sunuldu.


Lüleburgaz’da 24 Kasım Öğretmenler Günü için kutlama programı düzenlendi.

İlk olarak 09.30’da yeni tören alanındaki Atatürk Anıtı'nda düzenlenen programda İlçe Milli Eğitim Müdürü Cihan Erdem anıta çelenk sundu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından ise kutlama programı Lüleburgaz Yıldızları Sanat Akademisi Cahit Irgat Salonu’nda devam etti.

Buradaki törene İlçe Milli Eğitim Müdürü Cihan Erdem, Şube Müdürleri Sibel Doğan, Mustafa Taştekin ve Çayhan Yıldırım’ın yanı sıra Lüleburgaz İlçe Jandarma Komutanı Sinan Kırımlı, CHP İlçe Başkanı ve yöneticileri, AK Parti İlçe Başkanı ve yöneticileri de katılım sağladı.

LYSA’daki etkinlik de saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Sonrasında öğretmen marşı söylendi. Milli Eğitim Bakanı’nın öğretmenler günü için yayınladığı mesajın okunmasının ardından ise Ahmet Kamil Hayta’nın emekli öğretmenler adına konuşması, Ayşe Yazıt’ın aday öğretmenler adına konuşması, Milli Eğitim Bakanlığı’nın hazırladığı Öğretmenler gününe özel kısa filmin gösterimi, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cihan Erdem’in konuşması, Öğretmen Nedir? adlı kısa filmin gösterimi, ödül töreni, Nurten Perpelek Çoban’ın şiir dinletisi, Emekli Öğretmenlere hizmet şeref belgelerinin taktimi, Mürvet Cenik’in şiir dinletisi, aday öğretmenlerin yemin töreni, solo ve koro şeklinde müzik dinletisi ardından kapanış yapıldı. Kepirtepe Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Pınar Yavuz öncülüğünde farklı okullardan yirmi dokuz genç öğretmenin katıldığı yemin töreni gerçekleştirildi.


“İMPARATOR”

Törende, Emekli Öğretmenler adına Ahmet Kamil Hayta’nın konuşması öncesinde öğrencilerinin hazırladığı video gösterildi.

Kendisine öğrencileri tarafından takılan “İmparator” lakabına vurgu yapılan video gösterimde, öğrencilerin Ahmet öğretmenleri ile yaşadıkları sayısız başarılardan ve veda gününken kesitleri birleştirerek video oluşturulurken, bu video katılımcılara izletildi. Video gösterimi ardından Ahmet Kamil Hayta konuşmasına şiir okuyarak başladı. Ardından öğretmenlik mesleğinin değerini ve özelliklerini anlatarak “Öğretmenin emeklisi olmaz” dedi.

Öğretmenlerin neler yapabileceği ve yapması gerekenlerden bahseden Hayta, başarılı olabilme yollarına da değindi. Sonrasında mesleğini genç meslektaşlarına devretti. Sözlerinin sonunda “Başarı, öğrencilerimize güvendiğimizi ve sevdiğimizi göstererek onlarla iyi bir iletişim kurmaktan geçer” dedi.


ÖĞRETMEN NEDİR?

Kutlama töreninde Kepirtepe Anadolu Lisesi’nden öğretmen Mustafa Gülşen koordinatörlüğünde öğrencilerin hazırladığı kısa film de izletildi.

İzleyenlerin duygu dolu anlar yaşadığı anlarda, kısa filmde öğrenciler esnafa, çalışana, sokaktaki insanlara kısaca farklı farklı yerlerde farklı farklı insanlara “Öğretmen Nedir?” sorusunu yönelterek cevaplarından oluşturulan kısa film hazırladı.

Videoda verilen cevaplardan bazıları şu şekilde oldu;

“Vatanı ileri götüren kişidir.”

“Öğretmen bize yol gösteren bizlere her şeyi öğreten çocuklarımıza yon verendir. Her şeydir.”

“Cemredir.”

“Cehaleti ortadan kaldırmak için çalışan insan.”

“Öğretmen yol ışığıdır.”

“Öğretmen bizi hayata hazırlayan en önemli kişidir.”

“En büyük öğretmen Mustafa Kemal Atatürk’tür.”

“Gerektiğinde hem anne hem baba olan kişidir.”

“Öğretmenlerimiz velinimetimizdir.”

“Sağlıklı bir toplumun inşasında birinci derece etkili olan kişinin adıdır.”

“Çınardır.”

“Gelecek demektir.”

“Aileden sonra en önemli öğreticidir.”

“Geleceği öğretendir. Anne babadan da daha mühimdir. Yanlışı doğruyu gösteren kişidir.”

“Hayatı öğretendir.”

“Gençlere hayatı sevdiren kişilerdir.”

“İleriye doğru yaşanmasına geriye doğru anlaşılmasına yardım eden kişilerdir.”

“Karanlığı aydınlığa kavuşturanlardır.”

“Eşsiz bir buket yaratandır.”

“Yüreği sevgi dolu bir ışıktır.”

“Yol gösterendir.”

“Güneş gibidir çevresini aydınlatır karanlığa meydan okur.”

“Toplumun güneşidir.”

“Sevgi çiçeğidir.”

“Bizi hayata hazırlayan rehberdir.”

“Bir çocuğun ailesinden sonra gelen en önemli kişidir.”

"Atatürk"

141 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

コメント


bottom of page