top of page

Öğrencilere iklim değişikliğini anlattılar

TEMA Vakfı Lüleburgaz Şubesi, Özel Genç Değişim Eğitim Kurumları’nda bulunan öğrencilere iklim değişikliği farkındalık sunumu gerçekleşti.

TEMA Vakfı Lüleburgaz Şubesi çalışmalarına devam ediyor.

TEMA Vakfı Lüleburgaz Şubesi Yeni Mahalle Sorumluluğu, Özel Genç Değişim Eğitim Kurumları’nda bulunan öğrencilere İklim Değişikliği

Farkındalık sunumu gerçekleştirdi.

Yeni Mahalle Sorumlusu Sibel Kocaman; “TEMA Vakfı, çocukların iklim değişikliğinin nedenlerini, sonuçlarını, etkilerini öğrenmeleri ve iklimdeki değişikliklerin diğer sistemleri nasıl etkilediği konusunda farkındalık geliştirmeleri amacıyla geliştirdiği İklim TEMA Eğitim Portalı’nı (iklimtema.org), 2022 yılının mayıs ayında tüm öğretmenlerin kullanımına açmıştı. Çocukların, gençlerin sadece iklim değişikliği değil; kuraklık, biyolojik çeşitlik kaybı, atıkların yarattığı kirlilik gibi farklı ekolojik krizlere karşı da farkındalık kazanmalarını hedefleyen portalda, dünyadan ve Türkiye’den iklim değişikliği ve doğa eğitimi konusunda uzman isimlerin görüşlerine yer veriliyor. Bu görüşlerin öğretmenlere ‘çocukların doğa ile ilişkisi, doğa eğitimi, iklim değişikliği ve sürdürülebilirlik’ gibi konularda rehberlik etmesi amaçlanıyor. Bizler de okullarda, iklim elçilerimizin çoğalması için iklim değişikliği farkındalık sunumu gerçekleştiriyoruz” dedi.

17 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page