top of page

Öğrencilerden zam protestosu!

“Bu kabul edilebilir bir artış değildir”

Kırklareli Üniversitesi Lüleburgaz Meslek Yüksekokulu (MYO) öğrencileri, toplu taşıma ücretlerine gelen zamları okulun önünde toplanarak protesto etti.


Kırklareli Üniversitesi Lüleburgaz Meslek Yüksekokulu (MYO) öğrencileri, toplu taşıma ücretlerine gelen zamları protesto ederek, okulun yanındaki minibüs durağı önünde bir basın açıklaması yaptı.

Lüleburgaz Belediyesi Meclis Toplantısı’nda alınan karar gereği Lüleburgaz’da 14 Mayıs’tan itibaren toplu taşıma ücretleri öğrenciler için kentkart ile 17 TL, nakitte 20 TL olmuştu.

Lüleburgaz MYO önünde yapılan basın açıklamasında her gün okula gitmek zorunda olan öğrencilerin ekonomik olarak zor durumda olduğu ve alınan kararın tekrar gözden geçirilmesi istendi.

Basın açıklamasını okuyan Lüleburgaz MYO 1. Sınıf öğrencisi Sena Demirel, yapılan zam artışını kabul etmediklerini belirtti.

“HER GÜN OKULA GİTMEK ZORUNDA OLAN BİZLERİ ZOR DURUMDA BIRAKMAKTADIR”

Demirel; “Bu kabul edilebilir bir artış değildir. Büyükşehirlerde dahil ülkemizin hiçbir yerinde bu kadar yüksek öğrenci minibüs fiyatı bulunmamaktadır. Mevcut ekonomik koşullarda zaten zorlandığımız bu dönemde, 20 TL’lik minibüs bedeli biz öğrenciler için oldukça fazla yük oluşturmaktadır. Ulaşım ücretlerine yapılan bu zam, her gün okula gitmek zorunda olan bizleri zor durumda bırakmaktadır. Lüleburgaz Belediyemizden beklentimiz, halkına ve de en önemlisi kentimizde yaşayan biz öğrencilere verdiği ortaya koyması adına, özellikle Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere armağan ettiği 19 Mayıs ve Gençlik Haftası’nda biz gençleri üzen bu zam kararını tekrar gözden geçirmesidir” dedi.

“ULAŞIM KAR EDİLECEK BİR GELİR KALEMİ DEĞİLDİR”

Daha ucuz bir ulaşım hizmetinin sağlanması için taleplerini sıralayan Demirel; “Belediyenin Otogar-Kepirtepe arasında kendi otobüsleri ile belirli saatlerde ring seferler yapması talebimizdir. Minibüs hatlarından alınan durak parasının alınmaması ve buna bağlı maliyetlerin düşürülmesi talebimizdir. Öğrencilerin minibüs ücretlerinin yarısının belediye tarafından sübvanse edilmesi talebimizdir. Ulaşım hizmeti belediyenin asli görevleri arasında yer almaktadır ve ulaşım kar edilecek bir gelir kalemi değildir. Biz öğrenciler olarak derdimizi dile getirdik, çözüm önerileri sunduk. Bunu dikkate alacak olan da, kulağının üstüne yatarak sesimizi duymayacak olan da bizzat Lüleburgaz Belediyesi’dir. En kısa zamanda bu yanlış karardan dönülmesini diliyoruz” ifadelerine yer verdi.

Basın açıklaması sonrası öğrenciler zamları alkış ve “Gençlerin cebinden elinizi çekin”, “Öğrenciler emanet belediye kabul et” şeklinde sloganlar attı.

Protestoların ardından öğrenciler okullarına döndü.

439 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page