top of page

ÇYDD’den Atatürk açıklaması

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Lüleburgaz Şubesi, bir düğün de Atatürk’e ve Cumhuriyet’e hakaret edilmesi dolayısıyla bir basın açıklaması yaptı.

Haber Merkezi

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Lüleburgaz Şubesi tarafından son dönemlerde yaşanan olaylar ile ilgili bir basın açıklaması yaptı.

Geçtiğimiz günlerde İstanbul’da bir düğünde Atatürk’e ve Cumhuriyet’e hakaret edilmesi dolayısıyla açıklama yapıldığı belirtildi.

ÇYDD’den yapılan açıklamada; “Bu sözler tarihi gerçeklerin çarpıtılmasından ötedir; tarihimize, ulusal Kurtuluş Savaşı’mıza ve bağımsızlığımıza ihanettir. Bu sözler, görmek ve anlamak gerekir ki 9 Eylül 1922’de işgalcilerin denize dökülmesinin intikamı niteliğindedir. Cumhuriyet savcıları bu suçlar için bu kez görevlerini yapıp bir soruşturma başlatacak mıdır?” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamanın devamında; “Ulusal Kurtuluş Savaşı’mızı gerçekleştiren ve Cumhuriyet’i kuranların soyu İzmirli Hasan Tahsin, Gaziantepli Şahin Bey, Kahramanmaraşlı Sütçü İmam, Erzurumlu Nene Hatun, Kastamonulu Şerife Bacı’dır. Bu şanlı soy, yurt sathında Kuvayi Milliye olmuş, bizi 100 yıllık Cumhuriyet’imize kavuşmuştur. Türkiye Cumhuriyeti’nde şeriat hayali 29 Ekim 1923’te sönmüştür. Şeriat rejimine karşı Cumhuriyet ve devrimleri savunmak hukuku ve Anayasa’yı savunmaktır. Bu yolda ilerlemeye kararlılıkla devam edeceğiz” denildi.

48 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page