top of page

Çifte vatandaşlar sandıktaydı




Trakya'da yaşayan çifte vatandaşlar Bulgaristan genel seçimi ve Avrupa Parlamentosu (AP) seçimleri için sandık başına gitti.

Lüleburgaz’da yaşayan çifte vatandaşlar General Ferhat Akat İlkokulu’nda, Ahmetbey Şehit Öğretmen Uğur Gören Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde ve Büyükkarıştıran Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde oylarını kullandı.

Balkan Yarımadası Göçmenleri Derneği (Bal-Göç) Başkanı Veli Öner, Lüleburgaz’da oy kullanma hakkına sahip yaklaşık 4 bin çifte vatandaştan seçimde 933 kişinin oy kullandığını belirtti.

Gerçekleşen seçimlerde sandık başına gidip oy kullanan vatandaşlara teşekkür eden Öner, “Kesin olmayan sonuçlara Lüleburgaz’da kullanılan oyların büyük çoğunluğunun Hak ve Özgürlükler Hareketi’ne çıktığı gözüküyor. Partimiz, seçimlerde aldığı güç ile Bulgaristan’da bizi temsil etmeye, haklarımızı koruma yolunda adım adım ilerlemeye devam edecektir. ” diye konuştu.

Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli ve eşi Aysu Gerenli’de, 9 Haziran günü General Ferhat Akat İlkokulu’na giderek oy verme işlemlerini yerinde inceledi.

Başkan Gerenli; “Sandığa sahip çıkarak demokrasi örneği veren komşularımıza teşekkür eder, seçim sonuçlarının bütün Bulgaristan’a hayırlı olmasını dilerim” dedi.

Kırklareli merkezde de Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Anadolu Lisesi'nde kurulan sandıkta oy kullanıldı.

Kırklareli Balkan Türkleri Göçmenler Dayanışma Derneği Başkanı Erol Ateş, gazetecilere yaptığı açıklamada, çifte vatandaşların seçimlere ilgi gösterdiğini, seçimlerin hem Bulgaristan'daki hem de Türkiye'de yaşayan çifte vatandaşlara hayırlı olmasını diledi.

162 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page