top of page
Yazarın fotoğrafıgorunumhaber

Çevre gününde bisiklet sürdüler

TEMA Vakfı, Dünya Çevre Günü dolayısıyla, Yıldızlar Çocuk Akademisi’nin minik öğrencileri ile farkındalık oluşturmak için pedal çevirdi.

TEMA Vakfı Lüleburgaz Yeni Mahalle Sorumlusu Sibel Kocaman, Dünya Çevre Günü dolayısıyla Yıldızlar Çocuk Akademisi’nin minik öğrencileri ile farkındalık oluşturmak için pedal çevirdi. 

Kocaman, herkesi doğal varlıkları korumaya ve sürdürülebilir bir geleceğe katkıda bulunmaya davet etti.


Birleşmiş Milletler tarafından bu yıl ki temanın ‘Bizim Toprağımız. Bizim Geleceğimiz’ olarak belirlendiğini belirten Kocaman; “İklim krizinin etkilerini azaltmak, biyolojik çeşitlilik kaybını sona erdirmek ve sürdürülebilir yaşam ile nesiller arası adaleti sağlayabilmek için herkesin harekete geçmesi gerekiyor. İklim krizi, erozyon, çölleşme, ormansızlaşma, sulak alanların azalması ve biyolojik çeşitlilik kaybı gibi büyük küresel sorunların çözümü için hep beraber elimizi taşın altına koymalıyız. Gelecek nesillere yaşanabilir bir gezegen bırakabilmek adına hep birlikte doğayı onarmak için harekete geçmeliyiz ve doğaya olan yükü azaltmalıyız. Bu sebeple günümüz nesline büyük görevler düşüyor. Her bireyin yapacağı küçük eylemler, büyük değişimler yaratabilir. Unutmayalım ki bizim toprağımız, bizim geleceğimiz demektir. Biz doğayı onaracak nesiliz. Dünya Çevre Günü’müz kutlu olsun” dedi.

Öte yandan Dünya Çevre Günü dolayısıyla Lüleburgaz Yıldızları Sanat Akademisi’nde ‘Dünya Çevre Günü Özel Gösterimi’ filmi izlendi.

Burada Kocaman, çevreye duyarlı katılımcılara teşekkür etti.

31 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page