top of page

YKKED’den eğitim açıklaması!

“Mücadeleden vazgeçmeyeceğiz”

Yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği Lüleburgaz Şubesi, eğitimde yaşanan sorunlara dikkat çeken bir basın açıklaması yaptı.

Bugün başlayan yeni dönemin umut değil, sorunların gölgesinde açıldığı belirtilen açıklamada, öğretmenlerin düşük ücretlerle ayakta kalmaya çalıştığını, liyakatsiz atamaların yaygınlaştığını, öğrencilerin ise yoksulluk nedeniyle açlıkla mücadele ederek derse girdiğini vurgulandı.

Dernek açıklamasında, “Çocuklarımızın en temel hakkı olan eğitim yoksullukla iç içe geçmiştir. Laboratuvar, spor salonu, kütüphane ve teknolojik donanım eksiklikleri sürerken; temizlik ve sağlık personeli yetersizliği okulların hijyen koşullarını tehdit etmektedir” denildi.

Öte yandan ÇEDES gibi projelerle eğitimin laik ve bilimsel temellerden uzaklaştırılmaya çalışıldığına dikkat çekilen açıklamada, “Okullar çağdaş eğitimin yuvası olması gerekirken, siyasi ve ideolojik projelerin sahasına dönüştürülmektedir. Bu kabul edilemez” ifadeleri yer aldı.

Kalıcı yaz saati uygulamasının da eleştirildiği açıklamada, öğrencilerin karanlıkta okula gitmek zorunda bırakıldığı, bunun güvenlik ve sağlık açısından ciddi riskler yarattığı belirtildi.

Basın açıklamasında son olarak şu ifadelere yer verildi:“Çocuklarımızın sağlıklı, güvenli, bilimsel, eşitlikçi ve laik bir eğitim hakkı vardır. Öğretmenin geçim sıkıntısı çözülmeden, liyakate dayalı atama sistemi kurulmadan, okullara eşit yatırımlar yapılmadan ve öğrencilerin açlığı giderilmeden nitelikli eğitimden söz edilemez. Bizler, geleceğin aydınlık Türkiye’si için eğitimde eşitliği, bilimselliği ve insan onuruna yakışan koşulları savunmaya devam edeceğiz.”

bottom of page