top of page

Yıldırım’dan “Basın Bayramı” mesajı


ree

24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla Kırklareli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Emrah Yıldırım bir kutlama mesajı yayınladı.

Yıldırım, demokrasilerde özgür basının rolünün büyük olduğunu vurguladığı mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Bilindiği gibi 24 Temmuz 1908 tarihi basından sansürün kaldırıldığı tarihtir. Bu tarihte gazeteler ilk kez sansürsüz olarak yayınlanmaya başlamıştır.

O günden bugüne insanların haber alma özgürlüğü şekil değiştirse de, kıymeti hiçbir zaman yok olmayacaktır. Artık dijitalleşen ve hızlanan günümüz medyasında yaşanan bu değişim ile haberin niteliği ve güvenilirliği daha da fazla önem kazanmıştır.

Dolayısıyla basının özgür olması demek, hızlı ve güvenilir bir şekilde insanların haber alma özgürlüğünü en iyi şekilde kullanabilmesi demektir. Özgür basın, halkın haber alma özgürlüğünün de teminatıdır. Demokrasilerde özgür basının rolü asla göz ardı edilemez.

Mesajımı Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ün, ‘Basın, Milletin Müşterek Sesidir’ ifadesi ile bitiriyor, böylesine önemli bir görevi yerine getirmek için özveri ile çalışan, başta ilimizin değerli yerel basın mensuplarının, daha sonra tüm basın çalışanlarımızın ‘24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutluyor, sağlık, başarı ve esenlikler temenni ediyorum.”

bottom of page