Validen “Engelliler Haftası” mesajı
- Tevfik İŞÇİ
- 4 gün önce
- 1 dakikada okunur

Kırklareli Valisi Uğur Turan, Engelliler Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajında, toplumun huzur ve mutluluğunun temel şartının tüm bireylerin eşit şartlarda, ortak bir amaç etrafında birleşerek birbirlerini anlayıp desteklemelerinden geçtiğini belirtti.
Turan, geleceğe güvenle bakan bir toplumun inşasında, engelli ya da engelsiz herkesin ortak umut ve hedefleri paylaşarak birlik ve beraberliği sağlamasının önemine dikkat çekti.
Vali Turan mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Toplumda her ferdin olduğu gibi engelli fertlerin de doğuştan gelen temel hak ve hürriyetlerden en iyi şekilde yararlanmalarının temini, hayat standartlarının en üst seviyeye yükseltilmesi ve sosyal hayata daha fazla dâhil edilmeleri; insana ve topluma karşı olan sorumluluğumuzun bir gereğidir. Bu bakımdan engelleri kaldırmak, engellilerin hayatlarını kolaylaştırmak ve engelsiz bir dünya oluşturmak için toplumun tüm kesimlerine büyük görevler düşmektedir.
Devletimiz, bu anlayış doğrultusunda engelli vatandaşlarımızın hayat standartlarını yükseltmek, onların eğitimden sağlığa, istihdamdan sosyal yaşama kadar her alanda daha güçlü bir şekilde var olmalarını sağlamak için önemli çalışmalar yürütmektedir. Bu çalışmalar sonucunda, engelli vatandaşlarımızın pek çok alanda takdire şayan başarılara imza attıklarını görmekteyiz.
İnsanı hayata bağlayan, yaşama sıkı sıkıya sarılmayı sağlayan, yaşama azmi ve güç veren en önemli duygunun sevgi ve paylaşmak olduğunu asla unutmamalıyız. Bu vesileyle, engelli vatandaşlarımızın karşılaştıkları sorunların çözümünde ve duyarlılığın artırılmasında katkısı olan tüm kurum ve kuruluşlarımıza, belediyelerimize, sivil toplum kuruluşlarımıza ve duyarlı vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.”
Vali Turan, mesajını şu dileklerle sonlandırdı:
“Bu duygu ve düşüncelerle; Engelliler Haftası’nın farkındalık yaratacağına, toplumsal bilincin artmasına vesile olacağına içtenlikle inanıyor, tüm engelli bireylerimize aileleri ile birlikte huzurlu ve mutlu bir yaşam diliyorum.”
Kommentare