top of page

Turşuluk ve reçellik ürünlere yoğun ilgi!

Lüleburgaz Kapalı Pazar Yeri’nde turşuluk ve reçellik ürünler yoğun ilgi gördü. Esnaflar, artan talep ve ürün bolluğu nedeniyle fiyatları makul seviyede tutarken, vatandaşlar taze ve doğal ürünlere pazardan erişim sağlıyor.

Lüleburgaz Kapalı Pazar Yerinde her pazartesi kurulan pazar, bu hafta turşuluk ürünleri ve reçellik ürünlerde yoğun ilgi gördü.

Halk, uygun fiyatlı ürünleri almak için pazara akın ederken, esnaflar da ürün bolluğu ve talep artışı nedeniyle fiyatları geçen haftaya kıyasla daha uygun tuttuklarını belirtti.

“VATANDAŞ EN ÇOK KORNİŞON TURŞUYU SEVİYOR”

Esnaflardan Muhammet Pınarlı, turşuluk ürünlerde özellikle kornişon turşuya yoğun ilgi olduğunu belirtti.

Pınarlı, “Vatandaş en çok kornişon turşu sevdiği için tezgahımızda en çok onu yer ettik ve fiyatı da 50 lirayla herkesin cebine uygun belirledik. Kornişon harici kereviz, pancar, yeşil domates, kelek ve acurumuz da var.” dedi.

MEVSİMİ BİTEN ŞEFTALİ REÇEL İÇİN FIRSAT

Kilosu 65 liradan satışta olan şeftali hakkında konuşan İbrahim Ant ise, mevsiminin geçmesi sebebiyle reçel yapmak isteyenler için uygun fiyatlı olduğunu ifade ederek, “Mevsimi geçti zaten, biz daha çok reçellik getiriyoruz. Yazın kilosunu 100 liradan aşağı bulmak zor. En azından şimdi bu fiyata alınıp doğal, şekeri az bir şekilde reçel yapılıp kışın kahvaltılarda taze taze tüketilebilir.” ifadelerini kullandı.

“MARKETTEN DEĞİL, PAZARDAN ALIN”

Reçellik ürün olarak çilek satan Oktay Ant, pazardan alışveriş yapmanın önemine dikkat çekti: “Marketten reçel alacaklarına pazardaki mis kokulu çileklerden alsınlar. Hem tatlılarında, hem meyve sularında hem de reçellerinde kullanırlar. Ucuza aldıkları reçelin içeriğini yazılan kadar biliyorlar. Reçel yapmak zor bir şey değil ve el emeğiyle yapılan reçelin tadı da maneviyatta bir başka.”

KENDİ TARLASINDAN GELEN ÜRÜNLER

Kendi tarlasından topladığı ürünleri pazara getiren kadın esnaflardan Müşerref Gıdık, doğal ve taze ürünlerin önemini vurguladı.

Gıdık, “Tarlamdan ürün çıkmadıkça pazarda tezgah açmayı pek tercih etmiyorum. Toptancıdan almaktansa kendi tarlamdan toplayıp getiriyorum.” şeklinde konuştu.

DOLMUŞ ÜCRETLERİ PAZARA ULAŞIMI ZORLAŞTIRIYOR

Esnafların sıkça şikayet ettiği konulardan biri ise dolmuş ücretleri oldu.

Patates ve soğan satıcısı Taner Soylu, şunları söyledi: “Dolmuş ücretleri Lüleburgaz’da çok pahalı. Buradaki pahalılığın sebebini anlamıyorum ve bu bizim satışımıza da yansıyor. İnsanlar pazara ulaşmakta çok sıkıntı yaşıyor. Pazara zaten toplu alışveriş yapmaya geliyorlar bu insanlar, yaya olarak nasıl evlerine kadar taşısınlar? Bu konuda bir şey yapmalılar. Herkesin pazara ulaşması kolaylaştırılmalı.”

bottom of page