Trakyalı Amazonlar Pınarhisar’da izlendi
- Hamza Dalgıç
- 13 May
- 1 dakikada okunur
Trakyalı kadınların yaşam tarzlarını anlatan, yönetmenliğini Engin Deniz Atlı'nın yaptığı Trakyalı Amazonlar belgesel filmi, anneler günü sebebiyle Pınarhisar'da izleyici ile buluştu.


İlk gösterimini Altın Portakal Film Festivali’nde yapan “Trakyalı Amazonlar” belgeseli, Anneler Günü’ne özel olarak Pınarhisar’da izleyiciyle buluştu.
Trakya’nın köylerinde toprağa tutunarak yaşayan kadınların hikâyesine odaklanan belgesel, üretim, direniş ve kadın dayanışmasını beyaz perdeye taşıdı. Gösterim sonrası yönetmen ve belgeselde yer alan kadınlarla yapılan söyleşi ise izleyicilere duygusal anlar yaşattı.
Etkinlik 11 Mayıs 2025 Cumartesi günü Pınarhisar’da düzenlendi. Pınarhisar Belediyesi’nin organizasyonuyla gerçekleşen gösterime filmin yönetmeni Engin Deniz Atlı, yapımcısı Sema Fener ve görüntü yönetmeni Çapan Özçelik katıldı.
Belgeselde yer alan Evciler Köyü’nden Kudret Bodur, Ataköy’den Nurhan Karabiber, Ertuğrulköy’den Fatma Efe ve Müsellim Köyü’nden Emel Akyıl da etkinlikte hazır bulundu.
“Trakyalı Amazonlar”, Trakya’nın bereketli topraklarında çalışan ve mücadele eden kadınların yaşam öykülerini belgeleyen özel bir yapım olarak öne çıkıyor. Filmde, kadınların günlük yaşam mücadeleleri, üretim süreçleri ve toplumsal katkıları etkileyici bir dille aktarılıyor.
Pınarhisar Belediyesi, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Trakya’nın ilham veren kadınlarını konu alan bu yapım bir belgeselden çok daha fazlası. Kadının gücünü, emeğini ve direnişini yansıtan bu anlamlı gösterimde emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” ifadelerine yer verdi.
Gösterimin ardından izleyicilerle gerçekleştirilen söyleşide, filmde yer alan kadınlar hem süreci hem de yaşadıkları deneyimleri anlattı. Etkinlik, samimi bir atmosferde gerçekleşen sohbet ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.
Comments