top of page

Terzi’den erken seçim çağrısı

CHP Kırklareli İl Başkanı Bora Terzi hükümete erken seçim çağrısında bulundu.


CHP Kırklareli İl Başkanı Bora Terzi, CHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığı’nın düzenlediği halka açık toplantısına katılım sağladı.

Dün gerçekleşen toplantıda Terzi, hükümete erken seçim çağrısında bulunurken, Türk-İŞ’in yayınladığı ekonomik verileri de değerlendirmeye aldı.

Hükümetin bu ekonomik tablonun konuşulmaması için sürekli suni gündemler oluşturduğunu belirten Terzi, halkın gerçek gündemi olan yoksulluğu ve geçim sıkıntısını hep gündemde tutacaklarını söyledi.

23 Mart Pazar günü gerçekleştirilecek olan CHP Cumhurbaşkanlığı önseçimine de değinen Terzi, Kırklareli’nde CHP üyesi 16 bin 453 kişinin sandıklara gelerek oy kullanması gerektiğini belirtti.

“KONUŞULMASIN DİYE SUNİ GÜNDEMLER YARATILIYOR”

Açlık sınırının 23 bin 324 TL olduğunu belirten CHP Kırklareli İl Başkanı Bora Terzi; “Türk-İŞ’in şubat ayı araştırma verilerine göre yoksulluk ve açlık sınırı katlanılamayacak seviyelere ulaşmıştır. En düşük emekli maaşının 14 bin 469 TL, asgari ücretin 22 bin 104 TL olduğu günümüzde;

2025 yılının Şubat ayında dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarı (açlık sınırı)  23 bin 324 TL’ye, gıda harcaması ile giyim, kira, elektrik, su, yakıt, ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer aylık harcamalarının toplam tutarı ise (yoksulluk sınırı) 75 bin 973 TL’ye, bekâr bir çalışanın ‘yaşama maliyeti’ de aylık 30 bin 206 TL’ye yükselmiştir.

AKP, bu ekonomik yıkım tablosu konuşulmasın diye sürekli suni gündemler yaratıyor. Ama biz CHP’liler;

Hayat pahalılığı ve geçim sıkıntısını, açlık sınırının altında kalan emekli maaşını ve asgari ücreti, siftah yapamadan işyerini kapatan esnafı, yetiştirdiği ürününün karşılığını alamayan çiftçiyi hep konuşmaya devam edecek, halkın gerçek gündemi olan yoksulluğu ve geçim sıkıntısını hep gündemde tutacağız.

Bir an önce erken seçim kararının alınmasını istiyoruz. Bu ekonomik yıkım tablosunun ortadan kaldırılması vatandaşlarımızın hak ettiği refaha kavuşabilmesi ancak için Ülkeyi yöneten iktidarın iş başından gidip, CHP’nin iş başına gelmesi ile olur. Bunun yolu da demokratik serbest seçimlerdir. Bu nedenle; halkın önüne bir an önce seçim sandığının gelmesini, erken seçim kararının bir an önce alınmasını istiyoruz” dedi.

“GELİN TARİHE GEÇİN”

Sözlerine devam eden Terzi; “Biz, CHP olarak erken seçim talebinde bulunurken, erken seçime de her yönüyle hazırlanıyoruz. Öncelikle; Cumhurbaşkanı adayımızı 23 Mart Pazar günü yapacağımız ön seçimle belirleyeceğiz. Kırklareli Merkez ve İlçelerinde 16 bin 453 üye Partimizin Cumhurbaşkanı adayını belirlemek için sandık başına gidecek.

Cumhurbaşkanı Adayı Önseçimi ile ilgili olarak İlçe Başkanlıklarımız çalışmalarını sürdürüyorlar. 8 İlçe Başkanlığımızda 43 Sabit Sandık, 3 Gezici Sandık ve 4 Seyyar Sandık olmak üzere 50 sandık oluşturuldu.

Buradan, Kırklareli’nde bulunan 16 bin 453 CHP üyesine sesleniyorum; Gelin, 23 Mart Pazar günü yapacağımız Cumhurbaşkanı Adayı Önseçimine katılın, Türkiye’nin bir sonraki Cumhurbaşkanının belirlenmesinde bizzat söz sahibi olun ve tarihe geçin” diyerek sözlerini noktaladı.

Comments


bottom of page