top of page

Taksiciden ‘ÖRNEK’ davranış!

“Altın tuzağına izin vermedi”

Dikkati ve soğukkanlılığıyla büyük bir mağduriyetin önüne geçen taksici Soner Banali, telefon dolandırıcılarının ağına düşmek üzere olan bir vatandaşı son anda kurtardı. Emniyete yönlendirilen kadının dolandırılmak istendiği ortaya çıkarken, duyarlı taksici takdir topladı.

Lüleburgaz’da yaşanan olayda ticari taksi şoförü Soner Banali’nin dikkati olası bir dolandırıcılığı engelledi. Edinilen bilgilere göre, taksisine binen bir kadın müşteri büyük bir panikle kuyumcuya gitmek istediğini söyledi.

Müşterinin telaşlı tavırlarından şüphelenen Soner Banali, durumu anlamaya çalıştı. Kadın, kendisini telefonla arayan kişilerin yasaklı sitelere giriş yaptığı gerekçesiyle hakkında dava açılacağını söylediklerini, bu sürecin kapanması için ise elindeki altınları bozdurup parayı teslim etmesi gerektiğini anlattı.

Bunun bir dolandırıcılık girişimi olabileceğini düşünen Banali, müşteriyi kuyumcuya götürmek yerine emniyete yönlendirdi. Emniyette yapılan görüşmelerde olayın telefon dolandırıcılığı olduğu anlaşılırken, polis ekipleri konuyla ilgili çalışma başlattı.

Son anda büyük bir maddi kaybın önüne geçilirken, vatandaşın mağdur olması da engellendi.

Duyarlı davranışıyla çevresinden takdir toplayan Soner Banali, “Bir insanın mağdur olmasını engelleyebildiysek ne mutlu bize” ifadelerini kullandı.

bottom of page