top of page

Sezon bitti balık bitmedi

Lüleburgaz’da balıkçılık yapan Sami Küçük, av yasağının başlamasına rağmen çupra, levrek ve somon gibi balık çeşitleriyle satışların devam edeceğini söyledi.

HABER: Uğur BAKAR

Lüleburgaz’da faaliyet gösteren Karadeniz Balıkçısı’nın sahibi Sami Küçük, balık sezonunun verimli geçtiğini belirterek 15 Nisan itibarıyla başlayan av yasağına rağmen tezgâhlarının boş kalmayacağını söyledi.

Sezonu değerlendiren Küçük, sezon boyunca hem vatandaşın uygun fiyatla balık tükettiğini hem de esnafın bereketli bir dönem geçirdiğini ifade etti.

Küçük, “Sezonumuz çok iyi geçti, Allah bereket versin. Halkı da doyurduk, kendimiz de doyduk. Bugün sezonun son günü ama bizim için sezon bitmiyor. Çupra olur, levrek olur; satışımız devam eder. Karadeniz Balıkçısı olarak dükkânı kapatmıyoruz, her gün buradayız” dedi.

Balık avında yasakların 15 Nisan Çarşamba günü itibarıyla başladığını hatırlatan Küçük, küçük kayıklar ve oltacılar için avlanmanın serbest olduğunu, büyük tekneler için ise yasağın geçerli olduğunu belirtti. Kurallara uymayanlara ağır cezalar uygulandığını da sözlerine ekledi.

Yasağa rağmen bazı balık çeşitlerinin tezgâhlarda yer almaya devam edeceğini ifade eden Küçük, “Çupra, levrek ve somon gibi balık çeşitleri bulunacak. Sezon boyunca indirimlerimiz de devam edecek. Balık sezonu bitse de bizde balık bitmeyecek” diye konuştu.

Balık fiyatlarının şu anda uygun olduğunu da belirten Küçük, istavrit, hamsi ve kupesin 100 liradan, çupranın ise yaklaşık yarım kilo ağırlığında olup 200 liradan satışa sunulduğunu söyledi.

 

bottom of page