top of page
Yazarın fotoğrafıgorunumhaber

Sarıklı-cübbeli tartışması!

Sözcü Gazetesi köşe yazarı Saygı Öztürk, Lüleburgaz Orduevi’nde yaşanan bir olayı köşesine taşıdı.

Haber Merkezi

Sözcü Gazetesi köşe yazarı Saygı Öztürk, dün yayımlanan yazısında Lüleburgaz Orduevi’nde yaşanan bir durumu kaleme aldı.

Öztürk, “Sarıklı-cübbeliyi orduevine aldılar gazileri askeri kampa almadılar!” adlı köşe yazısında Lüleburgaz Orduevi’nde sarıklı-cübbeli kişinin içeriye alınmasını kaleme aldı.

Öztürk’ün yazısına göre, geçen pazar günü Lüleburgaz Orduevi’ne yanında iki hanım, iki çocukla gelen sarıklı, yeşil cübbeli, ayağında terlik olan genç, içeriye girmek isteyince asker, kıyafetinden dolayı sokmak istemedi. Cübbeli genç, şehit yakını olduğunu belirtti ve o arada telefonunu çıkarıp askerle konuşmasını kayda almak istedi. Asker de başının belaya girmemesi için girişe izin verdi.

Öztürk, cübbeli sarıklı gencin içeri gazi kartıyla girerken yönetmelikte sarık ve cübbeyle girişin yasak olduğunun yazılmadığını söylediğini aktardı.

Olayın şahitlerinin açıklamalarını da yazısına aktaran Saygı Öztürk, Güneydoğu gazisi Tarkan Yılgün ile Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Lüleburgaz Şube Başkanı Mahir Çoğu’nun anlattıklarını kaleme aldı.

İlk olarak Tarkan Yılgün’ün açıklaması yazıda yer alırken, şunlar anlatıldı:

“Yaşlı annemle birlikte 7 Temmuz 2024 Pazar günü Lüleburgaz Orduevi’ne yakın bir yerde yemek yedik. Sonrasında yürüyerek evimize giderken saat 17:35’te  Lüleburgaz Orduevi’nin önünde, 16-17 yaşlarında bir gencin yeşil cübbesi ve başındaki beyaz sarığıyla, uygun olmayan bir kıyafetle kendisi dahil 6 kişinin orduevi nizamiyesi turnikesinden girmekte olduğunu gördük. 

O an çevredeki insanlarla beraber orduevi önünde bu duruma şaşırdık ve üzülerek, tepki vererek izledik. Sonrasında cep telefonumun kamerasını açmak aklıma geldi fakat öfkeden kameramın tuşuna basmayı unutmuşum.

Başta nizamiye girişindeki asker kendilerini almak istemedi. Cübbeli gencin telefonunu havaya kaldırdığını çekim yapar gibi yaptığını gördüm. Sonrasında asker yerinden kalktı ve dışarıya çıktı. 5 kişiden 3’ünü içeri aldı. 2 kişi de onlar çıkana kadar nizamiye yanında durdu. Hemen askerin yanına gidip, ‘Neden uygunsuz kıyafetle, sarıkla, cübbeyle içeriye alıyorsun?’ diye sordum. Asker bana, ‘Gazi yakını olduklarını ve önündeki yönergeye göre sadece şort ve terlik ile orduevine giriş olamayacağını’ söyledi. Kısacası bu yüzden içeri aldığını söyledi. Ben de Güneydoğu Gazisi olarak, ‘Beni diz altı pantolonumla içeriye almıyorsunuz ama’ dedim.

Annemle, orduevinin yakınında olan evimize gittik. Orduevini üç kez telefonla arayıp yönetmeliğe aykırı olması bilinmesine rağmen bu kişinin içeriye alınmasına olan tepkimi dile getirdim. Sonuçta 18:09 sularında cübbeli ve sarıklı kişinin ve yanındakilerin çıkartıldığını evimizin balkonundan gördüm. 

Üzerimi tekrar giyip saat 19:00 sularında orduevine gidip nöbetçi astsubay ve orada bulunan kişilerle konuştum. Birçoğu olayı üzülerek izlemişler. O an orada bulunan yaşlı bir emekli astsubayımız, olaya Lüleburgaz TEMAD Başkanı’nın müdahale ettiğini söyledi. Kendisine ertesi gün telefonla ulaşıp neler olduğu konusunda bilgi aldım.

Bu durumu Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na da e-posta yollayarak anlattım. Bunun provokatif bir eylem olabileceğini üzülerek belirttim. Yakında o gencin cübbesiyle ve sarığıyla orduevi fotoğrafını/videosunu paylaşırsa hiç şaşırmam!”

“BU KIYAFETLE, TERLİKLE ORDUEVİNE GİRİLEMEZ”

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Lüleburgaz Şube Başkanı Mahir Çoğu da içeride yaşanan durumu Öztürk’e şöyle anlattı:

“Oturuyorduk. Biraz sonra özellikle kadınlar arasında bir hareketlilik oldu. Bize içeriye başında sarık, yeşil cübbeli, ayağında terlik olan bir gencin geldiği söylendi. İçeriye gelenler bir kadın, bir genç, bir de ondan küçük çocuk vardı. Anne, çocuğu başarılı olduğu için ve dondurmayı sevdiği için buraya getirdiğini söylüyor. Ama biz bunun provokatif bir eylem olduğunu düşündük. Bu kıyafetle, terlikle orduevine girilemez.

Neden bu şekilde olmasına rağmen içeriye alındığını nöbetçi olan askere sorduğumuzda, gazi yakını kartı gösterdiklerini, yönetmelikte sarık ve cübbeyle girişin yasak olduğunun yazılmadığını söyledi. Bu, kesinlikle yönetmeliğe uygun bir giyim değildi. Lüleburgaz, cumhuriyetin kalesi olan bir ilçemiz. Bu kişinin, orduevinden çıkarılmasını orada bulunan herkes istedi. O genç, olup bitenlere gülüyordu. Hedeflerine ulaştıklarına ilişkin bir tavır vardı. Sanki müdahale edilmesini bekler bir durumdaydı. Kendisiyle birlikte orduevi turnikesinden geçen birlikte geldiği bir kadın ile çocuk dışarıda onları bekliyordu. Karşı kaldırımda onlarla birlikte olduğunu düşündüğümüz fotoğraf çeken kişiler vardı. Olup bitenler orduevi yönetimiyle alakalı değildi. Dışarıdan amaçlı bir eylemdi.”

1.274 görüntüleme1 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

1 Yorum


tyilgin59
12 Tem

Öncelikle ilk tepki veren biri ve haberi yaptıran olarak duyarsız kalmadığınız için teşekkür ederim. Hayrabolu'luyum. Bir evim Lüleburgaz da bir evim de Ankara da. Gelip gidiyorum. Keşke bu olay yaşanmasaydı. Çok üzüldüm. Cumhuriyet bekçileriyiz . Bursa Nutku'nu göre hareket ettim....🇹🇷


Mesele sarıklı cübbeli meselesi değil; mesele beni diz altı pantolonumla Orduevine almayanlar uygunsuz kıyafetle provakatif amaçla geldiğini düşündüğüm bir gencin Orduevine beyaz sarıkla yeşil cübbeyle girmesidir.

Güneydoğu Gazisi Tarkan YILGÜN


Saygı ÖZTÜRK : Bizim her yerde kol kanadımız yok fakat sevenlerimiz var okurlarımız var.

Bunlardan bir tanesi de

💥@GzKemalinAskeri 🇹🇷


@saygi_ozturk

Gaziye yasak, sarıklıya serbest mi?

https://x.com/GzKemalinAskeri/status/1811069895938892014?t=nntUcQ8_inQ3vXNFH7YH3w&s=19


Düzenlendi
Beğen
bottom of page