“Suyumuzu peşkeş çektirmem”
AK Parti Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam, Edirne Belediyesi’nin, Kırklareli’nde bulunan Kayalı Barajı’nın suyunu kullanmasına sert tepki gösterdi.

AK Parti Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam, Edirne Belediyesinin Kırklareli Kayalı Barajı'ndan su almasına tepki gösterdi.
AK Parti Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam, Kırklareli’nde bulunan Kayalı Barajı suyunun doğal bir şekilde Edirne’ye aktığını, bu yüzden de Edirne Belediyesi’nin Kayalı Barajı’ndan gelen suyu kullandığını belirterek bu duruma sert bir tepki gösterdi.
Lüleburgaz’da sanayi esnafını ziyaret ettiği sırada açıklamalarda bulunan Sarıçam, Edirne Belediyesi’nin konuyu yıllardır istismar ettiğini ifade etti.
Sarıçam, konu ile ilgili olarak Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ve Devlet Su İşleri Genel Müdürü Mehmet Akif Balta ile görüştüğünü belirterek Edirne Belediyesi’ne Haziran ayına kadar zaman verdi.
Edirne halkına da Haziran ayına kadar gereken tepkiyi göstermesi için zaman veren AK Parti Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam, Edirne Belediyesi’nin gerekli yatırımları yapıp temiz su kaynaklarını Süloğlu Barajı’ndan çekmesi gerektiğini, aksi takdirde Kırklareli çiftçileri ile birlikte Edirne’ye akan suyu keseceklerini belirtti.
“EDİRNE BELEDİYESİ İSTİSMAR ETTİ”
Konuya “dur” deme zamanının geldiğini belirten AK Parti Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam; “Kırklareli için en önemli sorunlardan bir tanesi Edirne Belediyesi’nin yıllardır Kırklareli’nin suyunu sömürmesi. Kırklareli Kayalı Barajı’ndaki sular kendi cazibesi ile Edirne’ye gittiği için Edirne Belediyesi, kendi kuyularından elektrik ile çıkaracağı içme suyunu değil, kolaycılığa kaçarak Kırklareli’nden gelen bu suyu kullanıyor. Edirne Belediyesi bunu yıllarca istismar etti.
Şimdi buraya, bu konuya “dur” demeye geldik. Daha suyun yüksek miktarda kullanılacağı yaz ayına gelmeden buradan ilan ediyorum. Edirne Belediyesi maliyetine katlanacak, Kırklareli çiftçisinin hakkında girmeyecek. Kendisinde yine devletin yaptığı Süloğlu barajı var. Süloğlu barajı ağzına kadar su ile dolu.
Süloğlu civarındaki çiftçiler sulama yapıyorlar, fakat Edirne Belediyesi, beş kilometrelik aspesli boruları değiştirmediği için ve elektrik kullanmamak için oradaki suyu kullanmıyor. Onun yerine Kırklareli çiftçisinin hakkı olan Kayalı Barajı’nın suyunu kullanıyor” dedi.
“DOĞRU YATIRIMLARI YAPARAK HALKI MUTLU EDİN”
Duruma bir yere kadar göz yumabileceklerini belirten Sarıçam; “Kayalı Kooperatifi ki yönetiminde CHP’li Kavaklı Belediye Başkanı da var, o barajın bütün masrafını karşılıyor çiftçilerle beraber. Edirne Belediyesi’nin bir tek kuruş ödemesi yok o barajla ilgili.
Bir göreve geliyorsanız koltukta oturmaya gelmiyorsunuz. Nüfus artışına ve diğer konularda önümüze nasıl çözümler getireceğinize bakın. Devletle ilişkilerinizi geliştirmeye odaklanın. Doğru yatırımları yaparak halkınızı mutlu edin” ifadelerini kullandı.
“6 AY SÜRE”
Sözlerine devam eden Sarıçam; “Eğer bunlara dikkat etmez, gelişi güzel hareket ederseniz kusura bakmayın bir yere kadar insani ihtiyaçlar için size göz yumarız ama bu sene olduğu gibi ki bu konuyu ben sayın Tarım ve Orman Bakanımız ile de görüştüm, DSİ Genel Müdürü ile de görüştüm. Edirne Belediye Başkanı beni iyi dinlesin;
Bu yaz itibarı ile Kayalı Barajı’ndan bir gram suyu, Kırklareli çiftçisinin ihtiyacı olan bir gram suyu Edirne Belediyesi’ne peşkeş çektirmem!” ifadelerine yer verdi.
“HERKES AYAĞINI DENK ALACAK”
Sözlerine devam eden AK Parti Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam; “Parayı karnavallarda çarçur edeceğine su altyapısına, vatandaşın temel ihtiyaçlarına yatırım yapacaklar. Bir değil, iki değil, üç yıl değil. Nasıl buraya gelip esnafımızın yanında duruyorsak Kırklareli çiftçisinin de yanındayız. Herkes ayağını denk alacak.
Hem Edirne Belediyesi’ni, hem de gerekli tepkiyi göstermesi için Edirne halkını uyarıyorum; Haziran ayına kadar üç-dört ay içinde yatırımlar tamamlansın, Edirne halkına devletin vermiş olduğu yatırımlardan Edirne halkına temiz ve kaliteli su sağlansın.
Ben tavrımı bakanlık ve DSİ nezdinde koydum. Biz gerekirse çiftçilerle birlikte oradaki suyu keseceğiz, tepkimizi bu şekilde göstereceğiz. Onlar da başlarının çaresine bakacaklar.” diyerek sözlerini noktaladı.
Comments