Lüleburgaz Eski Sanayi Sitesi’nde esnafa gelen fahiş su faturaları, esnafın büyük tepkisine sebep oldu. Ekim ayında 256 TL su faturası ödediğini fakat Kasım ayı faturasının 1648 TL geldiğini belirten Oruç Bobinaj işletmesi sahibi Göksel Oruç; “Şöyle ki normalde son bir yıldan beri 4 ton suya maksimum 300 TL civarında fatura geliyordu iş yerime. Son faturam 1648 TL geldi. Kullandığım yine 4 ton civarı. Aşırı bir fiyat farkı söz konusu. Hadi bir ay olsa neyse ödeyelim ama bu devamlı gelecekse halimiz ne olacak.” diyerek duruma tepki gösterdi.
Lüleburgaz Eski Sanayi Sitesi esnafları, Kasım ayında gelen fahiş su faturalarına adeta isyan etti.
Lüleburgaz Belediye Meclisi’nden çıkan kararla birlikte suya gelen ara zammın faturalara yansıması esnafın belini büktü.
Lüleburgaz Eski Sanayi Sitesi esnafları, Belediye Meclisi’nde tartışılan rakamların çok çok üstünde bir zamlı fatura ödediklerini belirterek duruma sert bir tepki gösterdi.
Ekim ayında 256 TL su faturası ödediğini fakat Kasım ayı faturasının 1648 TL geldiğini belirten Oruç Bobinaj işletmesi sahibi Göksel Oruç; “Şöyle ki normalde son bir yıldan beri 4 ton suya maksimum 300 TL civarında fatura geliyordu iş yerime.
Son faturam 1648 TL geldi. Kullandığım yine 4 ton civarı. Aşırı bir fiyat farkı söz konusu. Hadi bir ay olsa neyse, ödeyelim ama bu devamlı gelecekse halimiz ne olacak. 4 ton suya 1648 TL para her ay ödenecekse, bilmiyorum ödeyemeyiz. Aboneliği iptal edip su kullanmamayı da düşündük fakat yine de bu katı atık bedeli olarak alınacakmış.
Bizim ne katı atık bedelimiz var ki? Biz bobinajcıyız. Bir tek çöpümüz var, suda katı atık maddemiz de yok. Bilmiyorum ne olacağını.
Tekrar üstüne basa basa söylüyorum bu senede bir kere gelse tamam ama her ay böyle bir fatura gelirse ben bu işin altından kalkamam.
Belediye’yi aradığımızda Maliye’den NACE kodlarıyla ilgili değerlendirme yaptıklarını söylediler. Nasıl bir değerlendirmeyse artık ben anlamadım. Burada kimyasal üretmiyorum, katı atığım yok. Zaten 4 ton kullanıyorum bunun katı atığı ne olur?
Reklam vergisi veriyoruz, çevre temizlik vergisi veriyoruz üstüne bir de bunlar gelince nasıl çıkarız bu işin içinden bilmiyoruz. Bunu kimse ödemez. Gerçi ben ödedim, ilk fatura geldi prensip olarak ödedim ama tekrarlanması halinde zor ödenir, gerekirse de ödemem kesilirse de kesilir. O zaman da borçlu oluyoruz gerçi. Ne yapalım biz?” diyerek duruma tepkisini gösterdi.
“YANLIŞ YAZILDI ZANNETTİ”
Faturayı görünce şaşırdığını belirten Onaran Egzoz işletmesi sahibi Recai Onaran; “Faturaya bir baktım 1000 küsür TL. Faturayı yazmaya gelen personele seslendim dedim “kardeşim sen bunu yanlış mı yazdın”, hayır dedi. “Neden böyle?” dedim, o da “abi Belediye’den gelen karar” falan bir şeyler söyledi. Sanayi başkanımızı aradık “yapabileceğimiz bir şey yok” dedi.
Sanayi’nin genelinde böyle bir durum söz konusu. Bu iş nereye varır neler yaşarız bilemiyorum. Geçen ay da 2 ton su kullandım tam bedeli hatırlamıyorum ama maksimum 200 TL ödeyeyim. Bu ay da 2 ton kullandım gelen fatura 1095 TL civarında. Bu yüzde kaç zam oluyor? Bahsi geçen rakamlarla alakası var mı bu zammın?
Katı atık bedeli konusunda ekstra derdimiz var, nedir bu katı atık bedelini bu kadar fazla yapan şey? 80-90 TL katı atık öderken 720 TL bir bedel geldi. Su parası 19 TL’den 118 TL’ye çıkmış birim metreküp fiyatı. Yüzde 500 demek bu. Biraz insaf, biraz merhamet” diyerek isyan etti.
Commentaires