Sağlık ve lezzet bir arada!
- Özlem KARAKOYUN

- 17 Kas
- 1 dakikada okunur
“Aronya bahçelerinde hasat heyecanı”
Ertuğrulköy’de her yıl eylül ayında başlayan Aronya hasadı, Şenol Alsan ve ailesinin bahçesinde renkli görüntüler oluşturuyor. Polonya’dan getirilen Aronya fidanları, köyde hem sağlık hem de lezzet sunan ürünlere dönüşürken, pekmez, sirke ve taze meyve olarak sofralara geliyor.




Ertuğrulköy’de her yıl eylül ayında başlayan Aronya hasadı, Şenol Alsan ve ailesinin bahçesinde renkli görüntülere sahne oluyor.
2019 yılında Polonya’dan getirdikleri iki yaşındaki Aronya fidanlarını ektiklerini anlatan Alsan, “Ailece toprağa bir fidan dikmekle başladık. Şimdi o fidanlar meyve vermeye başladı, her yıl hasat zamanı ayrı bir heyecan yaşıyoruz” dedi.
Aronya’nın, dünyada bilinen en yüksek antioksidana sahip tıbbi aromatik bitkilerden biri olduğunu belirten Alsan, “Ana vatanı Kuzey Amerika ve Rusya olan bu bitkiyi burada, Ertuğrulköy’de yetiştiriyoruz. Son üç yıldır Aronya’dan pekmez yapıyoruz. Bu yıl mevsiminde taze meyve ve sirke üretimini de başlattık. Hem kendimiz hem de köyümüz halkı için sağlıklı ürünler sunmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.
Aronya meyvesinin sağlık açısından faydalarını da anlatan Alsan, “Aronya bağışıklığı güçlendiriyor, kolesterolü dengeliyor, kalp sağlığını koruyor. Metabolik bozukluklara iyi geliyor, diyabeti kontrol etmeye yardımcı oluyor ve sindirim sistemini düzenliyor. Böbrek ve karaciğer sağlığına faydası var, bağırsak sağlığını destekliyor. Antioksidan açısından oldukça zengin. Doğal ve sağlıklı yaşamı destekleyen bir meyve” ifadelerini kullandı.
Alsan, sözlerini şöyle tamamladı: “Bizim için Aronya sadece bir ürün değil, bir yaşam tarzı. Kendi toprağımızdan, kendi emeğimizle hazırladığımız bu ürünleri insanlarla buluşturmak bize mutluluk veriyor. Her hasatta hem ailemiz hem de köyümüz için bir gurur kaynağı yaşıyoruz.”


