Pehlivanköy’e bağlı Kumköy’de köylü kadınlar, kış aylarının şifa kaynağı pekmez üretimini sürdürüyor.
Haber Merkezi
Pehlivanköy’e bağlı Kumköy’de, gelenekselleşmiş yöntemlerle şeker pancarı pekmezi üretimi devam ediyor.
İlçe Tarım Müdürlüğü teknik personelleri, köy sakini çiftçi kadınların şeker pancarından pekmez üretimini ziyaret ederek, üretim aşamaları hakkında bilgi aldılar.
Müdürlükten ziyaret ile ilgili yapılan açıklamada, “Kumköy sakini üretici kadınların elinde şifa kaynağı olan pancarlar, tarladan sofraya getirilip tek tek soyulup ve kesilerek kazanlarla buluşuyor. Yapımı çok zahmetli ve birçok işlem aşamasından geçen pancarlar, uzun süre kaynatılıp kıvam aldıktan sonra sofralara hazır hale geliyor. Lezzetli olduğu kadar sağlık açısından da faydalı olan şeker pancarı, kış ayları için vücudun direncini arttırdığı gibi gribal enfeksiyonlara da iyi geldiği biliniyor. Tarımsal ürünlere değer katan tüm üreticilerimize bol ve bereketli kazançlar dileriz” ifadeleri kullanıldı.
Komentar